– Vi står midt i en alvorlig og uavklart situasjon. To personer er funnet med alvorlige skader. De er fraktet til sykehus og tilstanden for begge karakteriseres som alvorlig, opplyste seksjonsleder ved felles etterforskning i Agder politidistrikt, Leif Vagle, grytidlig fredag.

Det var klokken 22.30 torsdag kveld at operasjonssentralen i Agder politidistrikt mottok melding om at en person var funnet alvorlig skadet i Snerthammerveien, utenfor Flekkefjord sentrum. Da første politipatrulje kom til stedet, fant patruljen ytterligere en person som var alvorlig skadet.

Lensmann Asbjørn Skåland (til høyre) og resten av politiet sørger sammen med Sivilforsvaret for at ingen slipper forbi sperringene i Snerthammerveien. Foto: Torrey Enoksen

Den ene personen ble fraktet til Stavanger universitetssykehus, mens den andre ble sendt til Oslo universitetssykehus, Ullevål.

– Tilstanden til de skadde er alvorlig. Siste statusoppdatering på dem er at de blir operert, opplyste Vagle tidlig fredag.

Utpå ettermiddagen meldte NRK Sørlandet at mannen som er sendt til Stavanger er alvorlig skadet, men at tilstanden er stabil. Denne mannen skal være født i 1989.

Begge mennene skal være av utenlandsk opprinnelse.

Kniv i ryggen

Et vitne har i natt forklart til politiet at en redd person hamret på døra hans i Snerthammerveien i Flekkefjord og ville inn seint torsdag kveld.

– Han kom inn i huset mitt med et knekt knivblad i ryggen. Nesen hans var nesten skåret over. Jeg ga ham førstehjelp, forteller vitnet til Fædrelandsvennen.

Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser på saken og etterforsker nå hva som har skjedd og om det er flere involvert

Kripos på stedet

– Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser på saken og etterforsker nå hva som har skjedd og om det er flere involvert, opplyste Vagle i en pressemelding som ble sendt ut fra politiet ved 02-tiden natt til fredag.

Vi har etablert et etterforskningsteam med egne krimteknikere og etterforskere, samt at vi har ulike operative tiltak i området

Agder politidistrikt har bedt om bistand av krimteknikere fra Kripos i forbindelse saken.

– Kripos er på vei til Flekkefjord og vil bistå med kriminaltekniske undersøkelser på stedet hvor de to skadde ble funnet. Vi har etablert et etterforskningsteam med egne krimteknikere og etterforskere, samt at vi har ulike operative tiltak i området, sier Vagle i en pressemelding sendt ut i 05.30-tiden fredag.

Kripos ankom Flekkefjord like før klokken 09.00.

Rundt klokken 06.14 fredag morgen ble en person pågrepet i Flekkefjord

Pågripelse

– Rundt klokken 06.14 fredag morgen ble en person pågrepet i Flekkefjord, siktet for å stå bak handlinger som førte til at to personer av utenlandsk opprinnelse nå ligger alvorlig skadet på sykehus i Oslo og Stavanger, opplyser Vagle i en pressemelding sendt ut klokken 07.15 fredag.

– Vi er på et tidlig stadium i etterforskningen, så vi har ikke det hele og fulle bildet av saken. Først når det er foretatt krimtekniske undersøkelser, avhør av vitner, den mistenkte og fornærmede, vil vi sannsynligvis kunne si noe mer om hendelsesforløp og motiv, sier Vagle.

Ifølge NRK har politiet sperret av et hus i forbindelse med saken.

De er av forskjellig nasjonalitet. De to fornærmede er av utenlandsk opprinnelse. Vi ønsker ikke gi ytterligere opplysninger om den siktede.

Midten av 20-årene

Politiadvokat ved felles enhet for påtale i Agder politidistrikt, Hellek Rue, er politiets talsperson i saken fredag. Han opplyser til Lister24 at den siktede i saken er i midten av 20-årene. Han vil ikke si noe om alderen på de to skadde.

– Kan dere si noe om nasjonaliteten til de tre?

– De er av forskjellig nasjonalitet. De to fornærmede er av utenlandsk opprinnelse. Vi ønsker ikke gi ytterligere opplysninger om den siktede.

Jeg kan ikke si mer enn at han ble pågrepet et annet sted enn åstedet

– Er det snakk om drapsforsøk?

– Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade. Dette er en fortløpende vurdering.

– Hva kan dere si om pågripelsen?

– Jeg kan ikke si mer enn at han ble pågrepet et annet sted enn åstedet, på et senere tidspunkt.

– Er de involverte kjent for politiet fra før av?

– Det har jeg ingen opplysninger om foreløpig.

– Hva skjer nå?

– Det er fortløpende avhør av vitner samt taktisk og teknisk etterforskning, oppyser Rue, og opplyser at politiet skal avhøre de fornærmede og siktede etter hvert når dette er mulig.

Organiserer transport

Beboere på Snerthammer kan ikke kjøre til og fra området som vanlig i forbindelse med saken. Flekkefjord kommune har lagt ut følgende beredskapsmelding på kommunens hjemmeside:

«I forbindelse med at deler av Snerthammerveien er avsperret, vil det bli ordnet med transport fra kl 0600 av. Det blir utplassert et uniformert kjøretøy rett utenfor det avsperrede området og brannvesenet kan evt. kontaktes for nærmere avtale.»

Senere ble informasjonen oppdatert til: «I forbindelse med at deler av Snerthammerveien er avsperret, vil det bli ordnet med transport for beboere fra kl 06.00 til kl 10.00. Det er utplassert et uniformert kjøretøy til transport rett utenfor det avsperrede området. Etter kl 10.00 må beboere selv sørge for transport videre.»

Vi får ikke passere på grunn av av sikring av spor. Fikk til nød lov å gå med følge av politiet

Må kjøres

Dette gjør starten på dagen heller spesiell forbeboere i området. Lister24 har vært i kontakt med en av naboene, og vedkommende opplyser at hun kun kommer hjemmefra sjøveien eller til fots - eller dit brannvesenet kjører dem.

– Jeg får ikke med meg bilen noe sted, så jeg er avhengig av andre kjører meg om jeg skal noe lenger enn dit brannvesenet kan ta meg. Vi får ikke passere på grunn av av sikring av spor. Fikk til nød lov å gå med følge av politiet.

Politiet har sperret av området i Snerthammerveien. Foto: Privat
Politiet driver undersøkelser like ved veien Foto: Torrey Enoksen