23-åringen skal, ifølge tiltalebeslutningen, ha tatt seg inn i forretningen på Øyesletta i Kvinesdal ved 23-tiden fredag 22. november i fjor. Dette gjorde han ved å knuse et vindu. Fra stedet borrtok han diverse gjenstander, blant annet flere PCc-er, fiskesneller og penger.

Grove tyverier

Ifølge tiltalebeslutningen, som er tatt ut av politiadvokat Kaja Michaelsen i Agder politidistrikt, er to andre tyverier å anse som grove. Det gjelder to hytteinnbrudd i farsundsskjærgården.

Det ene skjedde en gang mellom søndag 28. april og søndag 19. mai i fjor på Litle Bukkholmen i Farsund. 23-åringen er tiltalt for å ha tatt seg inn i hytta alene eller sammen med andre ved å knuse terrassedøren og/ eller bruke brekkjern. Fra stedet borttok han diverse gjenstander, blant annet alkoholholdige drikkevarer og en avfallsbøtte.

Det andre hytteinnbruddet skjedde på Langøy mellom søndag 28. april og fredag 3. mai i fjor. Lyngdølen er her tiltalt for å ha ta seg inn - alene eller sammen med andre - ved å ødelegge en dør. Utbyttet her var også diverse gjenstander som alkoholholdig drikke, en kniv og en mobillader.

Andre tyverier

Tiltalen inneholder også følgende sju tyverier:

* En gang i løpet av høsten 2018 borttok han et billakkeringssett fra en kontainer tilhørende en farsundsmann.

* En gang i tiden mellom tirsdag 30. april og tirsdag 7. mai i fjor tok han seg inn i et båthus i Lauervik båthavn i Farsund - alene eller sammen med andre. Herfra stjal han stereoanlegget i båten.

* En gang i mellom onsdag 1. mai og lørdag 4. mai i fjor tok han seg inn i et låsbart rom i en båt ved Straumen bru i Farsund ved å bryte opp/ ødelegge rommet/ kalasjen. Fra stedet borttok han en bensinkanne.

* En gang i tiden forut for torsdag 2. mai i fjor tok han seg inn i et båthus i Lauervik - alene eller sammen med andre. Fra stedet bottok han diverse gjenstander, blant annet en kjølebag inneholdende to dvd-spillere og to hodetelefoner.

* En gang i tiden mellom torsdag 2. mai og fredag 3. mai i fjor tok han seg inn i et uthus på Vestre Langøy i Farsund - alene eller sammen med andre. Dette gjorde han ved å dytte opp døra. Manøvren medførte at karmen på døra ble ødelagt. Fra stedet borttok han diverse verktøy, blant annet en motorsag og et brekkjern m.m.

Innbruddstyven tok seg inn i Lyngdal Misjonskirke 5. januar i år ved å knuse vindusruter ved døren på baksiden. Foto: Privat

* Innbruddet i Lyngdal Misjonskirke natt til søndag 5. januar i år. Ifølge tiltalen skal den 23 år gamle lyngdølen har tatt seg inn i menighetens lokaler - enten alene eller sammen med andre - ved å knuse et vindu. Fra stedet borttok han diverse gjenstander, blant annet datautstyr, høytalere og kontanter med mere. Han er også tiltalt for å ha ødelagt flere gjenstander tilhørende Misjonskirken under dette innbruddet. Blant annet ble flere dører, vinduer og en brusautomat utsatt for hærverk.

* En gang i løpet av fredag 3. mai i fjor stjal han dessuten en Summerfun båt med en Yamaha 9,9 motor fra Kjørrefjord båthavn i Farsund. Det gjorde han ved å bryte opp kjettingen. Tiltalte skal ha kjørt med denne båten rundt omkring i farsundsområdet.

Lyngdølen er videre tiltalt for å ha solgt en Playstation til en navngitt mann for 2.149 kroner uten å sende ham maskinen som avtalt.

Tiltalen omfatter også ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerkort i Lyngdal tirsdag 10. september i fjor, samt oppbevaring av et knojern på innerlommen i jakken uten aktverdig formål. Det siste forholdet skjedde i Kristiansand 8. mai i fjor.

Politiadvokat Kaja Michaelsen har varslet påstand om inndragning av knojernet. Hun har også varslet påstand om erstatning på 48.5000 kroner til en hytteeier, 22.696 kroner til Bernsten Engros i Kvinesdal, 17.500 kroner til Lyngdal Misjonskirke, samt 2.149 kroner til mannen som kjøpte Playstation uten å få den.

Påstand om sperrefrist for å erverve førerett er også varslet.