Det var mange harde taklinger mellom spillerne fra Farsund (blå) og Sandnes. Det var mange harde taklinger mellom spillerne fra Farsund (blå) og Sandnes.

Harde taklinger i Alcoahallen

— Det tar en uke å komme seg, smiler Sebastian Salvesen. Han spiller for Farsunds rugbylag som kom på tredjeplass i helgens turnering.

Sebastian Salvesen fra Farsund forteller om godt miljø i rugbylaget.
Kim Andre Seglem var lagleder for Sandnes.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark. Flekkefjord spiller mot Egersund.
Her blir det poeng for Farsund.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark. Stian Oaland takler, Sebastian Salvesen holder ballen, Dan Horne sees helt til høyre og bak er Leif Andreas Nilsen.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark. Stephen Skofteland fra Farsund har ballen.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark.
Fra lørdagens turnering i Alcoa Miljøpark.

Det går nemlig rimelig hardt for seg når det spilles rugby.

Det ble spilt turnering med fire lag i Alcoa Miljøpark lørdag. Lagene fra Farsund, Flekkefjord, Egersund og Sandnes spilte innledende kamper før sluttspill.

Flekkefjord ble det beste Lister-laget i turneringen. Flekkefjord tapte finalen mot Egersund. Farsunds lag kom på tredjeplass etter å ha tapt semi-finalen mot Egersund. Sandnes kom på fjerdeplass.

Kolbøtte og taklinger

Lister besøker turneringen tidlig lørdag formiddag. Det ropes på sidelinjen. Farsund er i gang med sin kamp mot laget fra Sandnes. Farsund-guttene er på offensiven og leder. Det er harde taklinger. Spillerne slår kollbøtte hele tiden i sammenstøtene. Det er armer, bein og innbitte ansiktsuttrykk. Ballen sparkes, kastes, holdes og løpes med. Det er kort oppsummert høyt tempo og mye action.

— Det virker som om det meste er lov?

— Det meste er lov, nikker Sebastian Salvesen bekreftende etter kampen og legger til:

— Men det er ikke lov å sparke eller å slå.

Han holder hånda opp foran seg.

— Dette er innafor. Man kan dytte, men ikke slå, sier han.

Mange blåmerker

Og hvor mange blåmerker har man i gjennomsnitt etter en turnering som i dag?

Salvesen ler.

— Mange. Det tar en uke å komme seg, for å si det sånn. Det er slik det skal være. Man kjenner at man lever litt.

Han begynte å spille rugby i fjor sommer da det ble startet lag i Farsund.

— Det er veldig gøy at Kim Andre Seglem innførte sporten her på Sørlandet, sier Salvesen.

- Hva kreves for å bli en god rugbyspiller?

— Rugby passer for alle typer mennesker. Det er alltid en plass for den raske, og det er alltid en plass for den tunge. Det viktigste tror jeg likevel sosiale egenskaper. Det er veldig sosialt å spille rugby. Vi har det mye gøy sammen, smiler Salvesen.

Vant på kondisjon

Det er Kim Andre Seglem som arrangerte turneringen sammen med Farsund-trener Harald Mikalsen. Seglem fortalte til Lister at Farsund måtte trekke sitt lag fra serien i år på grunn av for få spillere. Flere Farsund-gutter spilte likevel seriekamper for Flekkefjord Tigers.

I seriekamper, som spilles utendørs, er det 13 spillere på banen. På turneringen i flerbrukshallen i Alcoa Miljøpark hadde lagene sju spillere på banen samtidig.

Seglem har også fortalt at det jobbes med å få til en lokalserie for Farsund, Flekkefjord og Sandnes for 9 spillere til våren.

— Egersund vant nok turneringen på erfaring og kondisjon. Mest kondisjon, kanskje. Flekkefjord har ikke hatt treninger på lenge, så det kom nok til syne. Men det kunne fort endt annerledes. Flekkefjord kom litt sent i gang. Hadde finalen vart to minutter lenger, kunne de fort ha vunnet, sier Seglem.

Det er andre året at det spilles rygbyturnering i Alcoa Miljøpark. Seglem forteller at man satser på at det skal bli en årlig tradisjon å avslutte sesongen på denne måten i Farsund.

— En slik turnering er veldig bra for miljøet, sier Seglem.

Vis fakta ↓
Rugbyturnering