– I år vil det være ca. 35 stands. Rådhusparken blir helt full. Tidligere har vi hatt rundt 20 utstillere, sier turistsjef i Lyngdal, Anne Grete Løland.

Arrangementet startet i 2010 i forbindelse med byjubileet. Den gang var arrangementet i et ganske beskjedent omfang, ifølge turistsjefen.

– VI FØLTE at dette var verdt å satse videre på fordi det var mange gode tilbakemeldinger, både fra utstillere og fra publikum. Arrangementet har vokst jevnt og trutt. I år er det nesten sånn at Rådhusparken er for liten. Det er vi glade for. Samtidig ønsker vi å beholde den tette og nære stemningen som et slikt arrangement gir, forteller Løland.

Utstillerne kommer fra begge Agderfylkene og Rogaland. I år kan publikum få oppleve bondens marked, blomstermarked og bruktmarked.

– Kanskje spesielt på matsiden har vi et bredt spekter inne av lokale produsenter. Det er alt lefse, syltetøy, kjøttvarer, sjømat og is. Her er det noe for enhver smak, sier Løland.

ÅRETS UTGAVE inneholder også nye elementer. Ryfylkekokken Frode Selvaag og designkokken Britt Elisabeth Olsen vil komme med tips og råd med tanke på å lage mat.

– De vil sette i gang et matteater eller et matkjøkken. Det er med glimt i øyet. Publikum kan være med å forberede å lage mat på en veldig morsom måte. Man får også tips til hverdagsmat. De fleste lider under tidsklemma og det å lage god mat med gode råvarer er kanskje en mangelvare hos de fleste av oss. Her er det gode tips å hente, sier turistsjefen.

Britt Elisabet Olsen lager også et kokkekurs for barn på lørdag ettermiddag. Der er det påmelding for barn mellom seks og tolv år.

UNDER ÅRETS bruktmarked vil takstmann Øyvind Nilsen være til stede. Så hvis du har noe gamle gjenstander som du ønsker å få verdivurdert, er det bare å ta turen. Det vil også være gullsmed til stedet. Har du arvet et smykket som du ønsker å vite hvor mye er verdt? Det kan du få svar på førstkommende lørdag. Sparebanken Sør markerer også at banken fyller 150 år. Deres hovedmarkering vil være på maifesten.

TURISTSJEFEN er glad for at det er økende interesse for å komme på maifest i Lyngdal. Hun tror at de har klart å skape en god stemning rundt arrangementet. Samtidig som at både utstillere og de som handler føler at de får noe igjen.

– Det er noe med at utstillerne må føle at de får noe igjen. Jeg tror vi klare å skape en veldig god stemning. Det er noe med at man skal ikke vokse for mye heller. Vi må også beholde det intimt og fint. Vi har ikke som mål å bli en ny Dyrskue. Vi skal være et lite lokalt arrangement som er med å trekke folk til byen. Jeg tror at utstillere som har vært her før, gleder seg til å komme tilbake igjen. De ser at det er gode muligheter og at det er et publikum som handler, sier hun og ler.