NRK fornektet seg ikke da de dekket palestinernes terrorangrep på Israel i helga. I Dagsnytt lørdag ytret reporter Yama Wolasmal seg nærmest på Hamas-ledelsens vegne. Daglig myrdet israelere palestinske menn, kvinner og barn. Daglig. Vi kunne ikke forstå det på en annen måte enn at det mentes året gjennom!

Dette vet naturligvis NRKs utsendte er en grov løgn fra Hamas-toppene, så hvorfor gjentar han den? Hvorfor gjør han seg til mikrofonstativ for terrorister? Mange nordmenn tror nok dessverre nå at dette er sant. For de har sett det på de objektive nyhetssendingene fra nettopp statskanalen. De har sett og hørt for lenge på forløperne Odd Karsten Tveit og Sidsel Wold også.

Definisjon på terrorisme er som kjent «en ikke-statlig aktørs systematisk bruk av vold og ødeleggelse – eller trusler om dette – mot sivile.»

En grundig undersøkelse som ble gjort i 2022 fra Vestbredden, påviste at 90 prosent av palestinerne som ble drept hadde vært aktive i terrorgrupper som Islamsk Jihad, Hamas, Løvens hule, Al-Aqsa-martyrenes brigade og andre militante organisasjoner. NRK påstod noe ganske annet.

Vi var benket foran TV-en søndagskvelden også. Flere nærbilder av palestinske barn, med foreldre som naturlig nok var fortvilte over situasjonen. Til og med en far med tvillinger. Vårt hjerte gikk ut til barna. Babyene. Nærbilde. Ingen barn eller babyer ble presentert på Israels side så vidt vi kunne se. Men en stakkars far som var villig til å gå i sin kone og sine to barns sted. De var kidnappet av Hamas.

Ikke bare lyver ordene. Bildene lyver også.

På Facebook var det bilde av den jødiske moren og barna – presentert av en gruppe som er lei av NRKs dreining av sannheten. Ikke bare lyver ordene. Bildene lyver også.

Turid Qvale