«Hvorfor snakker ikke SV om Hamas?» Dette spørsmålet stiller tillitsvalgt i Farsund SV, Jon Aslak Fintland, i en kronikk i avisen Vårt Land denne måneden. Og dette er det langt flere som undrer seg over. Hvorfor er venstresiden generelt så ensidige i sin forståelse av konflikten mellom Israel og Hamas?

Han skriver at etter terroraksjonen i Israel 7. oktober, kalte statsminister Støre først 11. oktober Hamas for en terrororganisasjon («kunne karakteriseres som». Støre var da hardt presset av flere partier fra sentrum og høyresiden.

Jeg synes at det røper at innrømmelsen satt langt inne.

Fintland har gjort grundig research i sin kronikk og viser til at siden 7. oktober har SV og leder Kirsti Bergstø lagt ut mer enn 50 poster på sine sosiale medier. Om nettopp konflikten i Gaza. Ikke EN gang er Hamas nevnt spesifikt. Det sies overhodet ikke at palestinerne har valgt en terrororganisasjon som sine ledere.

Dette valget ble gjort med stort flertall i befolkningen på Gaza.

Fintland poengterer at Israel derimot får svi: «slutt å bombe», «utfører etnisk rensing», «begår krigsforbrytelser» «fører grusom krig», «boikott nå», «still makt bak krava» med mere.

Muligens er det ikke tilsiktet av SV som parti, tenker jeg, men det skaper en sterk motvilje mot Israel og jøder generelt.

Fintland trekker blant annet frem i sin konklusjon at både Israel og Hamas må ansvarlig gjøres, hvis ikke kan motsetningene mellom partene heller forsterkes enn bygges ned. Han mener at en våpenhvile må på plass.

Men Hamas ønsker ikke våpenhvile. De vil kaste Israel og jødene på havet og selv herske «From the river to the sea». (Fra elven til havet)

Men vi kan alle forstå folks bekymring over stort antall døde.

Turid Qvale