Hedring av krigsveteraner

Viser til stor og flott reportasje der Egil Odd Leif Egeland ble hedret med to medaljer for sin innsats i Tysklandsbrigaden.

All ære og honnør til denne flotte mannen som var villig til å ofre sitt liv for fedrelandet!!! Hans innsats var i 1947, og først NÅ i en alder av 92 år mottar han disse æresbelønningene....

Pratet med en person som var i samme situasjon i 1949 og DE ble tildelt sine medaljer og takknemmelighet i 1951; 2 år etter sin innsats!

Hvordan KAN det være mulig å først NÅ komme med heder og ære, når han skulle ha fått båret og vist frem disse i alle disse årene? Medaljene med diplom var Tysklamdsbrigadens veteranforbundsmedalje som H.M Kong Olav godkjente i 1990 samt Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner;en operasjon som har eksistert siden år 2000 og tilfaller norske deltakere som var med i Tysklandsbrigaden.

Fri og bevares; skal det virkelig være slik at man først i hans alder skal motta denne hederen? Her snakker vi om henholdsvis 72 år siden og snart 20 år siden!!! Det er rett og slett en skam og en fadese!

En hjertelig stor takk til Egil Odd Leif Egeland og de andre som kjempet for vårt land og overmakt!!!! Gratulere så mye - VEL FORTJENT!

Med vennlig og ærbødig

hilsen fra

Ole-Micael Tjomsland

Les hele saken med abonnement