For en og to uker siden tok jeg meg litt tid til å snakke med de politikere som fanger opp velgere til samtale.

Det ble faktisk en hyggelig prat med flere og på tvers av skillelinjen mellom rødt og blått.

Så vil sikkert noen av de som kjenner meg tro at jeg har vært syk, når jeg sier at jeg til og med trivdes i teltet til Ap.

Et kommunevalg er for meg et valg hvor jeg velger ut personer som har gjort eller som jeg tror kan gjøre et godt politisk arbeid for Lyngdal kommune, men gjerne på tvers av den politiske skillelinjen.

Partistemmen gir jeg til det partiet som jeg mener har den beste ordførerkandidaten i nuet.

Partistemmen gir jeg til det partiet som jeg mener har den beste ordførerkandidaten i nuet.

Offentlige partidebatter syntes jeg lite om da de oftest dreier seg om stoff, lang fra det  som gjelder vår kommune.

Slike debatter hører til på sirkus.

På min vandring fra telt til telt var turen kommet til Frp, hvor jeg ble møtt av blant annet Unni Nilsen Husøy, en politiker som jeg mener har forandret lokalpartiet til det langt bedre.

Hun har vist at hun setter verdier høyt, hun har vist at hun ikke ønsker forskjellsbehandling og hun har tørret å ta opp kampen mot ulikheter, urettferdigheter, kjempet for de svake innen helse og omsorg og ikke minst vist klokskap hva gjelder bruk av en til tider tom kommunekasse.

Så henvender hun seg til meg og sier «Du Roy, om du ikke har funnet ut hvor jeg står eller har meg, så skal du IKKE stemme på meg. Jeg ønsker at alle skal vite hva jeg står for og jeg ønsker at vi skal behandle alle likt. Har du funnet ut at det stemmer, er jeg glad for din stemme».

Jeg forsto da at en Ap-leder er mest forelsket i en Frp-er.

Her er hun inne i kjernen av et problem som mange har reagert på i forhold til den siste fireårsperioden vi har bak oss. Flere ganger har det vært reaksjoner på at har du ikke det rette etternavn eller er Høyre-politiker, så kan man risikere å bli forskjellsbehandlet. Vi i Lyngdal trenger en ny politisk kurs, ja en politikk som virkelig tar tak i den ukultur som Frp-lederen har stått i strid med i de siste fire årene.

Jeg håper virkelig vi nå får en kvinnelig ordfører ved Unni Nilsen Husøy og så håper jeg de andre partiene maner til samarbeide, gjerne på tvers av politikkens skillelinje, for slik vi har hatt det i den siste perioden med en totaldominans av to partier, er slettes ikke bra for Lyngdal kommune.

Så vil jeg si til KrF, som i mange år har vært MITT parti – kom dere vekk fra samarbeidet med Høyre. Dere har vært totalt overkjørte og deres egen politikk har vært svært fraværende.

Gå også i samarbeid med Frp, partiet som har overtatt mye av KrFs verdier

Skulle jeg bli plukket ut for å tildele noen en «velfortjent» ferie, så gir jeg gladelig fire års ferie til partiet Høyre.

Et godt valg til samtlige lyngdøler.

Roy Erik Jåbæk