Jeg er en av de som bor på Hundingsland i Austad og flyttet hit fra Kristiansand i 1984. Vi ønsket å bosette oss der hvor min slekt kommer fra for over 100 år siden. Hundingsland et et idyllisk og rolig fint sted. Her har flere generasjoner i familien min vokst opp, med naturen og sjøen som nærmeste nabo.

Mannen min jobbet i Kristiansand da han var yrkesaktiv og hadde lang reisetid til jobb, men det syns han det var verdt, når han kunne komme hjem til denne rolige plassen.

På Austadhalvøya er det mange fine turområder for store og små som dere nå vil ta fra oss. Det vil ikke være noe jaktgrunnlag heller da områdene skal nedbygges.

Nå lurer jeg på om du herr ordfører har glemt at du er ordfører for oss alle som bor her i Lyngdal? Er det bare næringslivet og utbyggernes ve og vel du og de andre meningsfellene i kommunestyret er opptatt av. Kanskje på tide å lytte til de stemmeberettigede som bor her ute. Vi klager ikke uten grunn.

Når er det nok for dere? Ønsker dere ikke fastboende i Austad? Synes at Lyngdal ligner mer og mer på en hytteby.

All utbygging og rasering av naturområder vil vi aldri få igjen, det vil være ødelagt for alltid og kommende generasjoner vil aldri kunne oppleve fin og fri natur uten at det er hytter og veier i skogen. Fjell og landskap blir sprengt bort for alltid.

Hytteeiere har også fått nok av svære utbyggingsplaner. Alt har en grense. Med alle de hyttene dere vil ha her i Austad, det være seg på Hundingsland, Prestjord, eller andre steder her ute, så blir ikke Austadhalvøya til å kjenne igjen. Nå er det planlagt mer enn 320 nye hytter. Det som gjorde at folk bygde hus og ville bo her ute, vil bli borte.

Ser for meg ut som det snart er flere hytter enn hus her ute. Kunne dere politikere ønske og bo sånn selv?

Håper inderlig at dere kan ta til vedet som vi sier, så kan vi få feire ei fin og fredelig jul i år og alle år fremover, både oss som lever nå og kommende generasjoner. Ingen skam og snu. Tar med ei linje fra et dikt av Arnulf Øverland: Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

Vil avslutte innlegget med en stor hjertelig takk til Elin Kvelland og andre som kjemper sammen med oss.

Hilsen Anne L. Havre

«Håper inderlig at dere kan ta til vedet som vi sier, så kan vi få feire ei fin og fredelig jul i år og alle år fremover.»