«Det å bestemme seg for å «blåse» saken «før alle andre» fremstår for meg ganske ynkelig»

Ynkelig: Ref: https://no.thefreedictionary.com/ynkelig: «Stakkarslig, ussel gjøre en ynkelig figur»

I 2014 fortalte brødrene Ubostad om en visjon om en undervannsrestaurant i Båly. Denne ble visualisert høsten 2017 og fikk presseomtale i flere hundre pressehus verden over. Mest sannsynlig mer omtale enn noen andre nyheter fra Norge noensinne om man ser bort i fra hendelsene 22. juli 2011 og Kong Olavs bortgang.

Noen av de nærmeste støttespillerne til Brødrene Ubostad; lokalavisene Lister og Lindesnesposten, som har fulgt prosjektet fra starten av og fremsnakket dem både titt og ofte, velger å takke ja til å delta på en invitert pressevisning i forkant av den offisielle åpningen sammen med presse fra hele verden. Det skulle jo bare mangle at lokalavisene ikke ble invitert.

Sitat Lister 20.3.2019:

«PRESSEARRANGEMENTET ville ha en sperrefrist på foto og video frem til onsdag klokken 08. Den var det ingen grunn til å ta hensyn til. Det er en del av medienes samfunnsoppdrag å sørge for at folk får nødvendig informasjon og tilgang på nyheter. Det er ikke en del av medienes samfunnsoppdrag å løpe ærend for kommersielle interesser som skal lansere seg selv. Det er heller ikke de kommersielle interessene som skal avgjøre hva mediene publiserer».

Kjære Lister Avis? Artikkelen er ikke signert med hvem som har skrevet den så vanskelig å adressere denne kommentaren. Kan dere svare på hvilken nyhet som ikke kunne vente?

De aller fleste av pressehusets sine lesere har fulgt med på byggeprosessen underveis, har sett modeller og fulgt med på byggeprosjektet og gledet seg til åpningen og ikke minst til å lese hva mer verdenspressen kan fortelle om prosjektet. Mange har bestilt bord og det er fullbooket helt frem til september 2019 av den grunn at det ikke er mulig å bestille lenger frem. Jeg kjenner til 1 restaurant i Norge som har tilsvarende belegg, og det er Sabi Omakase i Stavanger (den har kun 11 plasser, 4 kvelder i uka), og en stk stjerne i Guide Michelin. Til sammenligning så er det faktisk mulig å få en middagsreservasjon på Heston Blumentals berømte 3* restaurant The Fat Duck i Bray, vest for London 2-3 måneder frem i tid.

Det å bestemme seg for å «blåse» saken «før alle andre» fremstår for meg ganske ynkelig. Det var vel kanskje andre pressehus til stede som også ikke fikk dekket reisen, men likevel klarte å holde på «nyheten». Respekt til dere!

I fremtiden kan det jo hende at andre aktører tenker seg om en ekstra gang når før de inviterer til pressevisning for sin neste nyhet…

Lister avis: Dette var ikke en nyhet lenger, i alle fall ikke bildene som dere var bedt om holde litt på… Hva med maten? Har journalisten smakt på den og om han/hun ikke har gjort det så lurer jeg på hvorfor ikke… Maten er ikke nevnt med et ord. Det synes jeg er noe slett arbeid, da det et er maten og totalpakken som vil si noe om dette vil bli en suksess eller ikke og om restauranten vil bidra til økt besøk til Lindesnes Havhotell og regionen som helhet.

Jeg har selv hatt gleden av å være med på 2 arrangementer med Chef Nicolai Ellitsgaard, og jeg gleder meg til den neste i Under på Båly.

Familien Ubostad.; Gratulerer så mye med åpningen av Under og masse lykke til. Dette er fantastisk!

Til Listeravisen og Herr redaktør. Gratulerer med å sikkert få mange klikk og stort engasjement i forbindelse med denne saken. Jeg sier med dette opp mitt abonnement hos dere (om jeg finner ut hvordan jeg gjør det).

Melder meg inn igjen så fort du kommer med en uforbeholden unnskyldning til restauranten Under og beklager at du ikke fulgte opp den tillit du var gitt.

Med vennlig hilsen

Are Abrahamsen

Les hele saken med abonnement