Det er med stolthet og litt vemod vi skriver disse ord for å takke ordfører Jan Kristensen for arbeidet og samarbeidet til det beste for kampen for frihet og demokrati i Ukraina. Det er ikke uten grunn han blir nevnt i takketaler fra Ukraina. Han har vist et mot som imponerer oss i organisasjonen Support to the people of Ukraine. Og når vi ser på listen over de oppgaver og ikke minst gjennombrudd han har stått i spissen for, og med enstemmig vedtak i Lyngdal kommunestyre, gjør det oss stolte over å kunne fortelle om dette når vi er ute i verden.

Listen er lang for den innsatsen du har gjort siden krigen startet for over 9 år siden og den fullskala og brutale innvasjonen i februar i fjor. Vi vil trekke fram som det ukrainske folket er meget takknemlig for og som har bidradd i kampen for frihet i Ukraina:

- Du sto i spissen i begynnelsen av mars 2022 for innsamling av humanitært utstyr til Ukraina og i løpet av noen dager fikk inn neste 2 millioner fra dine kolleger i kommune-Norge.

- Du bidro til reising og avduking av det første minnesmerke for den innsatsen Ukraina gjorde for Norge under 2. verdenskrig.

- Du ga anerkjennelse av Holodomor for det folkemordet det er.

- Solidaritet og Partnerskap med Kryvyi Rih for hjelp og støtte på kort og lang sikt.

Og det siste møtet du hadde, oppfordret du oss til å videreføre samarbeidet med påtroppende ordfører Unni Nilsen Husøy. Og det ser vi fram til og ønsker henne lykke til som den nye ordføreren.

Vi ønsker deg lykke til i din nye fase i livet.

Takk for den innsatsen du har gjort for Ukraina.

Takk, ordfører Jan Kristensen for det meget inspirerende samarbeidet og takk for den innsatsen du har gjort for Ukraina.

Slava Ukraini.

Nina Svetlynska, Olga Shvets og Per-Kaare Holdal,

Support to the people of Ukraine