Når skal distriktene få sin del av kaken? 

  • Lars Erik Larsen

Vi har i de siste årene virkelig pusset opp Flekkefjord sentrum med flott gangbru, rød løper, flott brygge med mer. Og nå skal vi bruke 80 ++ millioner på en flerbrukshall, samt bygge en 126 meter lang promenade for flere millioner. Bystyre vedtar gang på gang å investere slik det blir vakkert og fint i nærområde til de fleste bystyrerepresentantene. Hvis man er så heldig og bor i distriktene så kan man egentlig bare drømme om å få bevilget noe til ting som er helt nødvendig. Jeg skriver dette innlegget etter jeg i dag skrev innlegg på Facebook siden «hva skjer på Sira» der jeg ønsket innspill på hva jeg som bystyre representant kunne prøve å kjempe for i bystyret. Jeg skrev at trygg skolevei, asfaltering og trygg vei til idrettshuset er så klart første prioritering. Men når vi ser at Flekkefjord Sentrum bruker flerfoldige millioner til å «pusse» opp bybildet er det noe sambygdingene ønsket jeg skulle jobbe for i bystyret. Svaret overrasket meg, dette var virkelig noe som engasjerte innbyggerne i bygda. Og ønskene var ikke noe storslåtte bygninger eller liknende, det var ønsker om å få gatelys eller få bedre gatelys i enkelte områder, oppgradering av vannledningsnettet, bedre sykkelstier, bedre brøyting av kommunale veier med mye mer. En dame skrev til og med at hun hadde sagt ifra til en kommunal leder at hun var villig til å gi fra seg deler av tomten sin slik de kunne utbedre krysset utenfor slik det ble sikkert for barn som ferdes der, hadde da fått tilbakemelding at det var det ikke økonomi til.  

Jeg har nå selv bodd på Sira i 1 år, og forstod fort at skulle ting skje måtte innbyggeren gjøre ting på dugnad for det var lite hjelp å få. Og vi som bor på Sira ønsker ikke flotte promenader eller flotte bygg å skryte av. Vi ønsker at barna våre kan ferdes sikkert rundt. At barna skal slippe å sykle eller gå i mørket både til skolen, idrettshuset eller til venner. 

Det er nå på tide at bystyret flytter fokuset utover bygrensa og ser alle de flotte innbyggerne som bor i kommunen, de menneskene som bor der man ikke kan se fra vinduet i rådhuset. Jeg har nå sittet i bystyret i 1 år, og det som overrasket meg mest er det enorme fokuset på sentrum for mange av kollegaene i bystyret. Det er noen ildsjeler som på gang etter gang prøver å nevne bygdene rundt, men de blir ofte nedstemt.  

Det er nok noen i sentrum som har mer makt enn andre, men det håper jeg både dem som bor i sentrum og på bygda får øyene opp for og tenker seg om neste gang de skal gå til valg lokalene. Jeg har nå 3 år igjen i bystyret forhåpentlig mer og skal gjøre det jeg kan politisk for nå å bremse fokuset på sentrum og flytte fokuset på de viktige sakene distriktene trenger.  

Christopher Wahl 

Stolt innbygger på Sira og bystyrerepresentant for Rødt Flekkefjord   

Les hele saken med abonnement