Situasjonen i Farsund

Jeg registrerer at det skrives leserinnlegg og kommenteres i sosiale medier angående situasjonen i Farsund og føler for selv å kommentere dette. Vi vet alle at vi står overfor en ganske så komplisert situasjon i kommunen vår. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvordan det skal håndteres. Det vil alltid være noe man kan kritisere. Men jeg synes ikke det er tiden for det nå.

Mange mennesker jobber knallhardt for å få kontroll på situasjonen. Både administrasjon i kommunen, ordfører, kommuneoverlege, smittesporingsteam og de som står i fronten og organiserer og tester alle oss som må testes. Dette er nytt og ikke noe man har erfaring med. Det vil være helt naturlig å feile i en slik situasjon. Men de som jobber med dette trenger klapp på skuldra og ikke kritikk. Innbyggerne tar dette på så mange forskjellige måter og det skal man respektere. Noen er redde, andre er ikke. Noen vil ha mye informasjon. Andre syns ikke det er så nøye. Noen er enige i tiltakene som blir satt inn lokalt og nasjonalt. Andre er ikke. Men av respekt for de som jobber tettest med dette mener jeg de fortjener å få arbeidsro. Tid til å gjøre så godt de kan. For er det en ting jeg er sikker på så er det at alle som sitter med ansvar og som jobber direkte med dette gjør alt de kan for å gjøre dette rett! 

Så vil det komme en tid for å se tilbake og lære, for så å kunne stå bedre rustet i fremtiden. Det kan høres ut som en floskel, men vi må ha tålmodighet og ta vare på hverandre. Vi nærmer oss jul og nyttår og dette året ble ikke sånn som vi hadde tenkt. Mange har brukt mye tid alene. Mange har mistet jobb og mange er redd for å miste jobben sin. Mange er blitt smittet og syke eller kjenner noen som er blitt smittet. Veldig mange har blitt testet. Med dette kommer det også bekymringer og usikkerhet. Lenge så det ut til at vi i Farsund skulle «slippe billig unna». Slik ble det ikke. Vi kan ikke skylde på noen. Det er ingen sin skyld. Kanskje senket vi alle skuldrene litt mye. Men nå står vi her. La oss stå sammen og hjelpe hverandre.

Jeg savner det vanlige gode liv i Farsund. Jeg savner å håndhilse på folk. Jeg er i utgangspunktet ingen «klemmer», men ja jeg savner det også. Jeg ser frem til dagene med mange ting som skjer i kommunen vår. Jeg ser frem til å slippe frykten for smitte. Jeg ser frem til å kunne omgås hvem jeg vil. Jeg ser frem til å igjen kunne fylle kirka på julaften. Jeg ser frem til fullt torv i Farsund på sommeren og «båt i båt på fjord». Jeg ser frem til tusenvis av mennesker på American festival. Jeg ser frem til fulle konsertsaler. Jeg ser frem til smilende mennesker som møtes etter lang tid som omfavner hverandre. Jeg ser frem til den trygge hverdagen vi er vant til i denne nydelige kommunen.

La oss heie på de som gjør alt de kan for å gjøre denne situasjonen så bra som mulig.

Jostein Alvestad Kydland

Les hele saken med abonnement