Barmhjertighet

I Lister24 leser jeg på nytt om familien Kristensen fra Lyngdal. Kona skal utvises, fire barn skal gjøres morløse. Og i tillegg skal familien betale hundretusenvis av kroner til NAV.

Leo Tolstoj forteller om en gammel, fattig skomaker som så gjerne ville se Jesus. En kveld hører han en mild røst si: - Jeg skal komme til deg i morgen, Adjevitj.

Neste dag treffer han mennesker som trenger hjelp. Og den fattige skomakeren hjelper. En av dem er en tjuv. Skomakeren prater både med kvinnen det var blitt stjålet fra, og han som hadde stjålet. Tyven hadde tatt, fordi han var så sulten.

– Hadde jeg visst det, skulle du fått noe å spise, sa kona.

Om kvelden ba skomakeren på nytt om at Jesus måtte komme til ham – for da ville det bli lettere å gjøre det som var rett. Da ble det som et lysskjær i rommet, og en røst sa: - Jeg kom til deg i dag, Adjevitj. Jeg var alle de du hjalp, også kvinnen og tyven. Det du gjorde for disse, gjorde du også for meg.

- Salige er de barmhjertige, for de skal få barmhjertighet, sa Mesteren en gang for lenge siden. Gjelder Jesu ord også i dag?

Vennlig hilsen

Terje Briskelid

Spind

Les hele saken med abonnement