Takk for tilliten

Norge er hardt rammet av korona-pandemien. Hver eneste dag er det mange som står på for å redde liv og for å holde samfunnet i gang. Noen behandler syke, mens andre produserer mat, tømmer søpla og fyller varehyllene slik at du og jeg kan få mat på bordet. At vi alle er avhengig av hverandre i samfunnet er blitt tydeligere gjennom krisen vi nå er midt inne i. Yrkesgrupper som kanskje har blitt ignorert - eller til og med sett litt ned på av enkelte, har fått et moralsk løft. I denne situasjonen er vi alle viktige.

Norske journalister jobber for at du skal vite hva som skjer, forstå hvorfor det skjer og være forberedt på hva som skjer videre. Hver eneste dag tas avgjørelser som får store konsekvenser for deg og ditt liv. Nasjonale og globale kriser gir muligheter for dem som ønsker å spre falske nyheter og forsøke å manipulere folk. Nettopp da er det viktig at det finnes redaktørstyrte medier som gir deg informasjon du kan stole på.

Lokalt jobber vi i denne redaksjonen hver eneste dag for å bringe siste nytt om korona-situasjonen og det lokale nyhetsbildet ellers. Selv om vi sitter spredt - på hvert vårt hjemmekontor - gjør vi det vi kan for å oppsøke kildene, stille de kritiske spørsmålene og få fram fakta og belyse det som skjer fra flere sider.

Alle presseorganisasjonene; Mediebedriftenes Landsforening, Landslaget for lokalaviser, Norsk Journalistlag, Fagpressen, Norsk lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund startet før påske kampanjen «Takk for tilliten». Trafikktallene til mediehus over hele landet - også mediehuset Lister - viser at journalistikk aldri har vært viktigere enn akkurat nå. Men vi er avhengig av våre abonnenter, våre lesere, våre kilder og våre annonsører for å fortsatt kunne holde full trøkk i jobben vår.

Derfor: Takk til alle dere som bidrar, slik at vi kan fortsette å gjøre jobben vår. Takk til dere som åpner opp og deler informasjon. Takk for tips og for sterke meninger. Takk til deg som abonnerer. Det er viktigere enn noen gang.

#takkfortilliten

Les hele saken med abonnement