Selfier med stjerner

Kvinesdal er kjent for sin nære tilgang til Perleporten fra Troens Bevis i Sarons Dal. Nå har lystunnelen «Stjerneporten» satt en ny standard. Den 40 meter lange og opp mot tre meter høye lystunnelen, som består av totalt 22.400 led-dioder, skal i vintermånedene lyse opp Nesbrua i Kvinesdal.

Lystunnelen har kostet 519.000 kroner, og er gitt i gave til Kvinesdals og Lister-regionens innbyggere fra Kvinesdal kommune, Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank. Kommunen har gått inn med 350.000 kroner, mens bankene totalt har bidratt med 150.000 kroner. Da tunnelen ble presentert for drøye to uker siden ble det sagt at lystunnelen ville kunne bli Sørlandets nye «selfie-sted».

Flere andre steder lyser opp sine sentrumsmiljøer når mørketida ligger som et teppe over Sørlandet. Kristiansand har for eksempel en stor lyskule som publikumsmagnet på Torvet. Lys har en tiltrekningskraft og menneskenes behov for å dele sine egne opplevelser på sosiale medier.

Selfien er et globalt fenomen som har fått stor popularitet, på tvers av grenser. Det har Kvinesdal forstått å utnytte på bred front, og «Stjerneporten» kommer til å være et tidsskille for før og etter for identiteten til kommunen. Suksessen er allerede så stor at «Stjerneporten» må bli en tradisjon.

Les hele saken med abonnement