– Det lokale grepet kan bli særdeles vellykket

Dyrskuet i Lyngdal er her endelig igjen. Tradisjonen med røtter tilbake til 1857 er årviss på Prestneset første helg i september. Dyrskuet i Lyngdal eies og drives av Lyngdal Røde Kors, Lyngdal Skytterlag, Lyngdal Idrettslag og Ungdomslaget Lyngdølen. Arrangørene legger ned tusenvis av timer for etter arrangement som har stort utbytte for hele regionen. Fesjåfestiivalen startet som et samlingspunkt for bønder, men er blitt et arrangement for alle slags mennesker. Selv om framvisning av dyr og livdyrauksjon fortsatt er en viktig del av Dyrskuet, kommer vel så mange for å handle eller gå i tivoli.

NYTT AV ÅRET er at de dropper dyre, store artister til fordel for to store konkurranser med lokale sangere og talenter. En for de unge og en med mer voksne deltakere. Litt av motivet er selvsagt å spare kostnader. Det er risikoeksponering med dyre artister om været ødelegger for deltakelsen.

STJERNEKAMPEN skal arrangeres fredag og lørdag. Denne samler lokale, flinke artister fra Kristiansand til Feda - men flest fra Lyngdal og Farsund - som skal opptre og vise seg for et større publikum. Det lokale grepet kan bli særdeles vellykket. Erkelokalt er også to spennende debatter om kommunevalget og fylkestingsvalget. Dyrskuet bretter ut fremtiden til regionen i to paneldebatter.

DYRSKUETS nøkterne, men ekte profil i år sikrer trolig grunnvollene til et arrangement som betyr mye for hele vestre del av Agder. Dyrskuet har sjel fra innerst til ytterst og befolkningen må vite å sette pris på dugnasdsvilje og arrangementstyrke.

Les hele saken med abonnement