«Kan ikke huske sist jeg badet utendørs i Norge»

  • Olav Hoel
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sol, sommer og høye temperaturer gjør at mange trekker til strendene og badeplasser rundt forbi. I Farsund, hvor jeg bor, er det ikke akkurat mangel på steder man kan ta seg et bad om sommeren. Her har man blant annet badehuset og strender som strekker seg fra Lomsesanden til Lista. I tillegg finnes det mange andre steder i kommunen man kan dra.

Men til tross for alle bademulighetene som finnes i Farsund, kan jeg faktisk ikke huske sist jeg badet utendørs i Norge. Nå skal det sies at jeg ikke er noe strandmenneske heller. Følelsen av å ha sand overalt på kroppen synes jeg er ubehagelig. Samtidig er det noe i meg som sier at badevannet i Norge «alltid» er kaldt. Dermed har dusjen hjemme vært mer fristende om jeg først føler meg varm og trenger en avkjøling.

I barndommen var jeg med i Farsund Svømmeklubb i rundt ti år, og har derfor lagt ned mange meter i svømmebassenget på Farsund barneskole. Selv om det er ti-elleve år siden jeg sluttet i svømmeklubben, kjenner jeg fortsatt at om jeg først skal bade utendørs, så foretrekker jeg bassenget. Her slipper man tross alt all sanden man gjerne drar med seg på stranda. Det er derimot ikke mange utendørsbassenger i Lister-regionen. Dermed har det blitt til at de eneste gangene jeg har badet utendørs de siste årene har vært når jeg har vært på sommerferie i Sør-Europa, og da helst i et basseng.

Les hele saken med abonnement