Hadde ingen tro på Frankrike og Kroatia i finalen

Hadde noen sagt til meg for en måned siden at Frankrike og Kroatia skulle spille VM-finale hadde jeg nok flirt rått.

  • Karl Birger Sælør
Denne artikkelen er over ett år gammel

Jeg hadde mest tro på Brasil, Argentina, Spania og England, men dette slo helt feil. Mitt tips om VM-finale mellom Brasil og England ble knust for over en uke siden.

Semifinalene mellom Frankrike-Belgia og Kroatia-England ble akkurat så dramatiske som vi forventet. Frankrike vant 1–0 over et stjernespekket Belgia, mens Kroatia drepte det engelske håpet om første VM-finale på 52 år med scoring i andre ekstraomgang og 2–1 seier.

Alt i alt mener jeg at det er de to beste lagene som møtes i finalen; de to som har prestert jevnest og gjort færrest feil siden VM startet for snart en måned siden skal kjempe om VM-trofeet i Moskva søndag kveld.

Jeg holder Frankrike som knepen favoritt og tror de tar hjem pokalen. Mye mål tror jeg ikke det blir, men det blir spennende og dramatisk, som VM-finaler alltid blir. Kroatia og deres superstjerne Luka Modric virket slitne mot England, og de vil også få en dag mindre hvile enn Frankrike. Jeg tipper 1–0 til franskmennene, og at Antoine Griezmann blir matchvinner.

I bronsefinalen tror jeg Belgia slår England, men toppscorertittelen kan ingen ta fra England. Harry Kane har scoret seks mål, og vil sette sitt navn på en liste som fra før inneholder storscorere som Eusebio, Gerd Müller, Mario Kempes og Gary Lineker.

Les hele saken med abonnement