Emma Remine Reisvaag Sunde har Radka Toneffs jazztoner på repertoaret når det lørdag 21. oktober inviteres til konsert i K2 i Farsund.

Radka Toneff var en anerkjent jazzvokalist på 1970 og -80-tallet og var spesielt kjent for plata «Fairytales». Dessverre døde hun ung, bare 30 år gammel. Men fortsatt er det mange som lytter til hennes musikk og mange anser henne som en legende i norsk jazzhistorie.

Den lokale sangerinnen Emma Remine Reisvaag Sunde en av dem som setter Radka Toneffs musikk høyt. Det startet da hun fikk CD’en «Fairytales» i gave som 16-åring. Etter det ble Radka Toneff favoritten.

Emma Remine gikk opprinnelig til undervisning i klassisk sang, og har sunget i klassiske kor og vokalgrupper, samt gjort en del solooppdrag. Men de siste årene har hun gjort mer av jazz og dels pop, rock og viser. Blant annet har prosjektet «Cohen på norsk» vært en suksess, med et titalls konserter på Sørlandet.

– Å gjøre en konsert med Radka Toneffs låter er dristig, men filosofien bak prosjektet er at musikken hennes bør få leve videre også live! står det å lese i en utsendt pressemelding.

– Emma Remine ønsker å dele sin begeistring for musikken som betyr så mye for henne – den musikken som har inspirert henne selv til å synge! heter det videre.

Sangerinnen har fått med seg Kjell Gierstae (Farsund) på tangenter, Bernt Kristian Laundal (Flekkefjord) på trommer og Terje Lauvdal (Flekkefjord) på kontrabass lørdag kveld. Sammen vil denne kvartetten gi publikum et knippe nydelige jazzlåter plukket fra Radkas plater.