– Det er første gang vi arrangerer dette. Ideen kom fra Øyvind og Turid Stenberg etter at de hadde besøkt Steinerskolen i Oslo. Her hadde de et skolemarked hvor alle elever, foresatte og ansatte var med og laget noe til et førjulsmarked. Stenbergs mente dette kunne være noe for oss på Menighetsenteret også, sier Åse Skiftun til Kvinesdal24.

Det er første gang vi arrangerer dette

DETTE VAR DERIMOT ikke noe de ønsket å gjøre alene, og tok derfor kontakt med daværende leder av Handelshuset Kvinesdal, Per Tore Bjerge, som syntes at ideen var god.

– Vi har vært en gruppe som har jobbet med dette i nesten et år. Konseptet har vært at flest mulig mennesker skal være med og bidra med salg av egne produkter. 12–13 aktører har sagt ja til å ha bod. Her er det snakk om lag og foreninger, samt noen enkeltpersoner som driver med hobbyer og ønsker å selge noe og et par bedrifter som også stiller med boder. I tillegg vil Trestokken snekkerverksted ha et eget julegaveverksted. Det vil være salg av mat og ulike musikalske innslag flere ganger om dagen, sier Skiftun.

Konseptet har vært at flest mulig mennesker skal være med og bidra med salg av egne produkter

Kjell Eivind Stokkeland fra Trestokken snekkerverksted er blant dem som vil bidra. Foto: Privat

Hun fortsetter

– Den ny daglige lederen i Handelshuset Kvinesdal har gått inn i dette med stor entusiasme. Butikkene i Kvinesdal markerer åpningen på julehandelen denne fredagen, og vi samarbeider om et rebusløp hvor vi legger ut åtte poster i form av små engler rundt i de ulike butikkene i Neset. Her kan konkurranselystne kvindøler i alle aldre delta, sier Skiftun.

Vi ser absolutt et utviklingspotensiale i dette samarbeidsprosjektet.

FOR Å VÆRE på den sikre siden værmessig, kommer bodene til å være inne i festsalen på Menighetssenteret, samtidig som det også vil være noen aktiviteter på utsiden. Arbeidsgruppa fra de to samarbeidspartnerne er fornøyde med den responsen de har fått fram mot sitt første arrangement, og håper å gjøre dette til en årlig tradisjon.

– Vi ser absolutt et utviklingspotensiale i dette samarbeidsprosjektet. Vi har lagt ned mye grunnarbeid i år, så vi håper at arrangementet blir en årlig tradisjon og at det kan vokse etterhvert, sier Skiftun.

– Hvilke forventninger har dere til arrangementet?

– Forventningene våre er at det blir «liv og røre i Sentrum» denne helga. At flest mulig kommer seg ut og deltar på dette, og tenker at «Dette har vært en flott opplevelse» når de drar hjem igjen. Samtidig ønsker selvfølgelig vi også at folk besøker de lokale butikkene, slik at dette kan bli en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Skiftun.

Forventningene våre er at det bli «liv og røre i Sentrum» denne helga

Å TJENE PENGER på dette er derimot ikke hovedhensikten for menighetssenteret.

– Denne gangen er det ikke først og fremst penger vi er opptatt av, men å nå ut med mottoet vårt som er «for hele mennesket». Legger vi til «for alle mennesker», så ønsker vi først og fremst at folk skal sitte igjen med noe positivt. Vi ønsker å skape positiv «liv og røre i Neset» - i lokalmiljøet vårt. Men selvfølgelig, vi håper jo at vi heller ikke går i minus på dette, sier Skiftun.