Tingvatn Gård er et nytt «kulturhus» litt nord for Snartemo stasjon i Hægebostad. Lørdag 14. oktober fylles huset med et spennende, kulturelt program.

Med sin vakre beliggenhet oppi lia, på østsiden av fylkesvei 43, har den ombygde låven etablert seg som en verdifull scene, ifølge en pressemelding sendt ut av lyngdøl Alf Hagen.

– Flere kjente navn har de siste par årene gjestet gården, og flere skal det bli i tiden som kommer, loves det i pressemeldingen.

Allerede førstkommende lørdag blir det altså et tettpakket program. Det består av fengende instrumentalmusikk, vakker duettsang og humoristiske innslag fra husfruen med svigerinne.

Berg og dalbane

– Instrumentalmusikken blir litt sånn i «Mezzoforte»-stil, skriver Alf Hagen, som selv spiller bass i bandet «GroovyMood» som skal «telle opp og telle ned».

– Ja, det blir en musikalsk berg og dalbane, fra de store høyder til de store dyp, vil musikken veksle og bølge og ta oss med inn og ut av ulike stemninger, i sarte ballader og til rivende, hysterisk heftige rytmiske utladninger i «oppelåtene», understreker Hagen.

I tillegg til bassisten selv, består besetningen i «GroovyMood» av Sigurd Olsen på trompet, Arne Marthinsen på tangenter, Kjell Håkon Aalvik på trommer og Knut Stoveland på gitar.

Sangduo

Denne lørdagskvelden får publikum også stifte bekjentskap med duoen «Karina & Silje». Karina Hæstad og Silje Tronstad er begge fra Kristiansand.

– De skriver nydelige sanger og fremfører dem nært og vakkert med sine myke og varme stemmer. Tekstene er i hovedsak bibelske og melodiene er i ørefallende melodiøse. Stilmessig varierer «Karina & Silje» sitt program fra ballader til fengende pop. De har med seg flere musikere i sitt band denne kvelden, blant annet organisten i Søgne, Roar Borøy, som er en utsøkt pianist, anføres det i pressemeldingen.

Humorduo

Husfruen på Gården, Anne Grete Hartvigsen Tingvatn og hennes svigerinne fra Birkeland, Liv Toril Hartvigsen, har i årevis jobbet med sketsjer gjennom sine to rollefigurer, «Olga & Petrine».

– Disse to, har som sedvane å få aktivert de fleste lattermuskler hos sine tilhørere, skriver Alf Hagen.

På Tingvatn Gård er det også alltid mulig å gjøre ganen og magen glad, legger han avslutningsvis til.

Duoen «Karina & Silje», bestående av Karina Hæstad og Silje Tronstad fra Kristiansand, skal synge på kulturarrangementet på Tingvatn Gård i Hægebostad. Her sammen med Alf Hagen (til høyre). Foto: privat
Anne Grete Hartvigsen Tingvatn, som er husfrue på Tingvatn Gård, skal sammen med sin svigerinne fra Birkeland, Liv Toril Hartvigsen, underholde med rollefigurene «Olga & Petrine» på lørdagens arrangement. Foto: Privat
Duoen «Karina & Silje», bestående av Karina Hæstad og Silje Tronstad fra Kristiansand, skal synge på kulturarrangementet på Tingvatn Gård i Hægebostad. Foto: privat