Sanggruppen Vokal består av fire lyngdøler og en Lista-mann, som alle har til felles at de liker å synge og har en forkjærlighet for sørstatsgospel-musikken – her til lands ofte kjent som Gaither-stilen.

Kvintetten henter sin inspirasjon fra Gaither Vocal Band og andre mannsgrupper som har denne særegne gospelmusikken som spesialitet.

– Vokal synger ikke bare på engelsk, gruppen har også låter med både norsk og svensk tekst på repertoaret. Felles for sangene de synger er at de har et klart evangelisk innhold og iørefallende melodier som fremføres i fir- og femstemte vokalharmonier, heter det i en pressemelding fra Feda konsertutvalg.

Vokal startet opp høsten 2008. Besetningen består av sangerne Henning Persson (first tenor), Roy Salvesen (lead), Odd Kjell Skjørli (lead og second tenor) og Svein Herdal (bass) samt Svein Morten Havaas (piano og baritone) fra Lista.

Ingrid Maria Bjørneli Berentsen synger på Huset torsdag 1. november. Foto: Privat

Ingrid Maria Bjørneli Berentsen er født på Feda, men bor nå i Lyngdal med mann og barn.

– Hun har sunget hele livet og vært med i ulike konkurranser. Hun kom blant annet langt i sangkonkurransen The Stream på TV 2. I tillegg til at hun synger i kor, tar hun på seg ulike sangoppdrag i hele Lister. Med stor tilstedeværelse og en særegen stemmeprakt formidler hun alt fra vàr visesang til soul- og poplåter, heter det i pressemeldingen.

På konserten vil Ingrid Maria Bjørneli Berentsen fremføre akustiske låter sammen med Torhild Larsen Nygård på piano.