Oppfordringen kommer fra publikummer Per Tønnessen, som var en av om lag 1.100 personer som hadde tatt turen til Paradisbukta i Farsund denne fine fredagskvelden i juli.

Det startet med Cowboyfrokost, hvor tre av de fem medlemmene er fra Farsund og Lyngdal. Den gode stemningen fortsatte med Trang Fødsel, som knapt trenger noen nærmere presentasjon. Mange av dem som var til stede kunne tekstene deres utenat.

Sindige Per Tønnessen var imponert av hva arrangørene av Paradis Live har fått til og håpet det ble en gjentakelse neste år. Foto: Bjørn Hoel
Første band ut var Cowboyfrokost, med lokale bandmedlemmer fra Farsund og Lyngdal. Foto: Bjørn Hoel

– Ble for kjedelig

– Vi hadde tenkte å spille nok en pianokonsert, men fant ut at det ville bli for kjedelig, spøkte frontfigur Hans Petter Aaserud.

Omtrent klokken 18.30 kom altså Trang Fødsel på scenen. Det norske popbandet ble dannet i Bergen i 1992 av Hans Petter Aaserud og Jørund Fluge Samuelsen. I år har de derfor 30-årsjubileum.

Trang Fødsel har 30-årsjubileum i år. Foto: Bjørn Hoel
– Fantastisk show, sier folkemusikkentusiast med mer, Knut Egil Kristiansen. Foto: Bjørn Hoel

Etter dem var det Froddi & Compagniet sin tur. Det hadde folkemusikkentusiast Knut Egil Kristiansen sett fram til.

– Jeg bor jo i Sandnes, og vet at Froddi er en personlighet i byen. Her sang han jo dessuten mens han var ute blant publikum. Han er en virkelig artist, roser Kristiansen.

– Jeg vil også gi stor honnør til arrangøren. Det er mye arbeid som ligger bak. Stor stas at de gjør dette. Og Åge innfrir. Et fantastisk show, føyer Kristiansen til.

Jeg vil også gi stor honnør til arrangøren.

Mange av de frammøtte var kommet for å høre å se Froddi & Compagniet. Foto: Bjørn Hoel

– Vise hvem dere er

Den de fleste nok ventet aller mest på, var Åge Sten Nilsen og musikerne hans, med showet «One night with Queen».

Med en stemme nesten på høyde med Freddie Mercury innfridde Nilsen til de grader. Det nærmest eksploderte i Paradisbukta fra første tone. Etter hvert ble det også «flørting» ute blant publikum.

Underveis i konserten sa han dessuten: «Dette er dagen dere; dette er dagen for å komme ut av skapene, og vise hvem dere er».

Dette er dagen dere; dette er dagen for å komme ut av skapene, og vise hvem dere er.

Åge Sten Nilsen i aksjon. Foto: Bjørn Hoel
Åge Sten Nilsen i kjempeslag på Paradis Live. Foto: Bjørn Hoel

– Fra bekymring til glede

Alle bekymringer om at det ville komme få folk på årets Paradis Live ble gjort til skamme denne kvelden. En av dem som gledet seg ekstra mye over den store publikumstilstrømningen var Ellen Aunevik fra arrangørene Farsund motorbåtforening.

– Vi fryktet jo dårlig vær og at det ikke ville komme så mange. Det er jo et stort arrangement som jeg synes gikk over all forventning. Det har vært så hyggelig, sier Aunevik.

Ledere i arrangørkomiteen, Ellen Aunevik og Gunnar Fossland. Foto: Bjørn Hoel
Det ble spektakulært da mørket senket seg samtidig som Åge Sten Nilsen og musikerne holdt show i Paradisbukta. Foto: Olav Hoel

– Klar 10er fra meg

Da siste artist var godt i gang med sin opptreden, fikk Lister24 en prat med medarrangør Gunnar Fossland. Han forteller at arrangørene var oppriktig bekymret på grunn av dårlig forhåndssalg og mulig regn, og ble derfor strålende fornøyd da de så at så mange møtte opp.

– Mange er fornøyd og lurer på om det blir Paradis Live neste år?

– Jeg er veldig glad for at folk har likt seg her, men om det blir noe neste år må styret i motorbåtforeningen ta stilling til, svarer han.

– Hvorfor tror du ble ble en slik suksess?

– Det er flere ting, været for eksempel, og et variert utvalg av artister. Dessuten tror jeg folk har vært veldig klare for å møtes igjen etter koronaen.

– Hva med økonomien?

– Med så mange publikummere klarer vi oss fint, er det Fossland sier om den saken.

Med så mange publikummere klarer vi oss fint.

Fossland gjentok dessuten flere ganger hvor takknemlig arrangør Farsund motorbåtforeningen var for sponsorene.

– Uten dem, som har stilt opp så mye som de har gjort, hadde vi ikke fått i stand dette. Det er helt sikkert. Gi dem gjerne en applaus, oppfordrer han.

– Fineste plassen

Også Åge Sten Nilsen hadde en fin opplevelse fredag. Det viser Facebook-statusen han publiserte lørdag formiddag:

«Kanskje den fineste plassen jeg har opptrådt på. For et sted, og for noen fantastiske mennesker i Farsund motorbåtforening. Takk for et nydelig sommerminne».

Kanskje den fineste plassen jeg har opptrådt på.

Se resten av bildene:

Folk strømmet til Paradis Live. I år foregikk det i normal størrelse. Riktignok hadde man en nedskalert utgave i fjor, men ikke i nærheten av dette. Foto: Bjørn Hoel
Publikum så ut til å kose seg under Cowboyfrokost. Foto: Bjørn Hoel
Musikk og natur i skjønn harmoni under Paradis Live. Foto: Bjørn Hoel
Torshovguttene Theis Roksvåg Pedersen og Henry Mortensen, født og oppvokst i Farsund, sa det var ingenting som slår Torshov (bydel i Oslo), men syntes likevel det var et kjempetøft show. Foto: Bjørn Hoel
Noen benyttet anledning til å kjøle seg ned. Foto: Bjørn Hoel
Festivaldeltaker Vidar Torsøe hadde hell i uhell. – Heldigvis er det litt forsinkelse her, så jeg fikk med meg Cowboyfrokost. De var veldig bra. Foto: Bjørn Hoel
Massiv klapping fra publikum, ikke minst for for Åge Sten Nilsen, og hans tolkning av Freddie Mercury og Queen. Foto: Bjørn Hoel