Frelserens kirke har siden 2004 blitt beriket med et fantastisk flott orgel laget av orgelbyggeriet Reil fra Nederland.

– Det holdes regelmessig konserter der den store skatten som orgelets repertoar innebærer - en bort imot 500 år med musikk - blir presentert. I tillegg blir orgelet selvsagt flittig brukt i gudstjenestene og kirkelige handlinger - ikke minst til menighetssangen, sier kirkens organist, Wim Treurniet, som også er vertskap for sommerens konserter.

Orgelhistorie

Fredag 30. juni presenteres et program der nok en gang en knippe av orgelmusikkens historie fremføres.

– Musikk fra det 16. århundre til det 21. århundre fremføres. Det blir musikk av komponister som har satt sine spor og har hatt stor innflytelse på musikkens utvikling, forteller Treuniet.

Avslutningsvis fremfører organisten en «medley» av mer eller mindre kjente jazz- til poplåter.

Klar for konsert i Frelserens kirke fredag 7. juli: Kjell Ivar Iddeland. Foto: privat

Akkordeon

Fredag 7. juli er Kjell Ivar Iddeland gjestemusiker på akkordeon/ trekkspill. Han er for tiden lærer ved kulturskolen i Farsund og har vært med en del ganger tidligere i Frelserens kirke.

– Det kommer til å bli en fryd å oppleve hans fremragende spill igjen. Hans program innebærer orginal stykker for akkordeon samt arrangementer for instrumentet av for eksempel Edvard Grieg, røper Wim Treurniet.

Programmet utfylles med noen orgelverk av J.S. Bach og Max Reger, fremført av organisten selv.

Kaperkonsert

Fredag 14. juli er det «kaperorgelkonsert» i forbindelse med at den sammenfaller med Kaperuka i Farsund.

– Havet, pirateri og strid som hører kaperdagene til blir noe av temaer som kommer til å prege programmet. For eksempel blir det fremført musikk fra filmen «Pirates of the Caribbean», sier Treuniet.

I tillegg spiller Lister-organist Greetje van der Wal noen soloverk for trompet akkompagnert av orgelet.

– Det blir et variert program, så folk kan la seg overraske, avslutter organisten, som ønsker alle hjertelig velkommen. Det er kun konserten med Iddeland som krever billettkjøp. De to andre er det fri adgang til.

Organist Wim Treurniet er klar for tre sommerkonserter i Frelserens kirke. Foto: Svein Morten Havaas