Fredag 10. november åpner Kvina Kunstnarlag sin faste, høstlige kunstutstilling i Kvinesdal kulturhus

I alt 21 medlemmer av kunstnarlaget fra hele Lister-regionen deltar på årets utstilling. I tillegg deltar den kjente billedkunstneren Grete Swahn fra Tvedestrand med arbeider. Hun er nemlig invitert som høstens gjesteutstiller.

– Nå ser vi frem til åpningen av høstens utstilling etter en svært vellykket sommerutstilling med mange besøkende og godt med salg, forteller Lajla Røhne, styreleder for Kvina Kunstnarlag i en utsendt pressemelding.

Fra hele regionen

Hun er glad for at kunstnere fra hele regionen ønsker å være medlem i laget. Og er også fornøyd med en god variasjon både i stilarter og teknikker blant disse.

Følgende medlemmer bidrar på årets utstilling: Gro Egelandsdal, Marit Ananiassen Bjørkhaug, Yulia Bakker, Gerd Jorun Holm, Turid Bjermeland, Lars Galdal, Bente Rognmo Thakre, Anne Mai Eiesland, Kirsten Haaland, Helga Narvestad, Bjørn Ingemann Kjørmo, Lajla Chr. Røhne, Beate Omland, Sissel Jane Gysland, Grete Lise Skeime, Kari Skaren, Kirsten Hegland Grimm, Olav Torgersen, Sidsel H. Evelid, John Petter Lindeland og Nargiz Nrg Galib.

Indre og ytre landskap

Årets gjesteutstiller Grete Swahn, som har sitt eget galleri i hjembyen Tvedestrand, har maleri som hovedfelt. Naturen er gjerne tema for bildene hennes, malt i skjæringspunktet mellom det figurative og abstrakte.

– Den visuelle utformingen og landskapsstemninger, er drivkraften i arbeidet med maleriet for meg. Med ulike fargekombinasjoner maler jeg indre og ytre landskap, med vekt på det estetiske og visuelle, forklarer Swahn selv i pressemeldingen.

Hun har blant annet deltatt på Statens høstutstilling og Sørlandsutstillingen tidligere, og er også innkjøpt av en rekke kommuner og andre offentlige instanser.

Utstillingens offisielle åpning er, som alltid, like i forkant av kulturkvelden i regi av Kvinesdal kommune fredag kveld.