– Det er en fantastisk opplevelse, skriver Liv Ellen Omdal i en tekstmelding til avisen Lister fra flyet. Hun er en av 20 ildsjeler i landet som hedres for sin innsats.

«Årets ildsjeler» arrangeres av Apotek 1, som i 2017 og de tre neste årene er offisiell hovedpartner for Nobels Fredspriskonsert, og i den forbindelse ønsket å hedre ildsjeler fra hele landet. Etter å ha mottatt over 500 forslag, kåret de 20 verdige vinnere.

– Liv Ellen og hennes ektemann står bak organisasjonen «Hvite Lilje». De har et brennende hjerte og stort engasjement for Karen-folket i Burma. Siden oppstarten i 2008 har Hvite Lilje bygd 5 barnehjem for etterlatte barn fra Burma og de bidrar også med variert hjelp i 13 ulike burmesiske landsbyer, lyder det i kåringens begrunnelse.

OMDAL OMTALER det som en sterk opplevelse.

– Jeg opplever et sterkt samhold og teamarbeid. Når mange snakker med en stemme om det som er viktig, skapes en forandring til det positive, ytrer Omdal, og legger til:

– Jeg blir ydmyk og rørt over all tillit jeg opplever. At så mange verdsetter Hvite Liljes arbeid er en sterk og fin opplevelse.