Årets kulturprisvinner er Lyngdal brass.

Med hjelp av Ronny Johnsen i Lyngdalsjuristene, innledet korpset under ledelse av dirigent Jostein Sneve, kulturkvelden med å fremføre «Anotonies New World» før kulturforetakets leder Kirsti Tønnessen fortalte at Lyngdal Brass er en gave for Lyngdalssamfunnet.

— De er veldig synlige og skaper god stemning. Det er ikke få anledninger vi møter brassen, enten det er vårkonsert på Heimtun, deltakelse på Lyngdal Cup eller når toget går på nasjonaldagen. På 17. mai stiller de opp sammen med Lyngdal skolekorps. Hva hadde nasjonaldagen vært uten et korps. Også på folkefesten stiller de opp, og når de høyt og stolt dra i gang «Ja, vi elsker». De skaper en fantastisk følelse. Lyngdal Brass er et voksenkorps som spiller for gøy, og det har de det! De feiret tidligere i år et flott tiårsjubileum. Dere skinner om kapp med smilene deres og instrumentene deres, mente Tønnessen før hun delte ut det synlige beviset.

Initiativtaker til Lyngdal Brass, Heidi Sakariassen, mente årets pris gikk til hele musikkorpslivet i Lyngdal. Hun mente at det var riktig av Lyngdal som bykommune å ha et eget voksenkorps.

— Lyngdal har som motto at vi vil og vi våger. Jeg ville at vi skulle få dette til og vi våget. Jeg var ikke alene om dette. Mange som dukket opp den mandagen, er fortsatt med. Jeg kjente mange som hadde spilt, og som ønsket å være med. Vi hadde ikke instrumenter i begynnelsen, men alt går hvis vi vil. Jeg vil takke alle som kom den mandagen og de som har kommet etter på, sa Sakariassen.