Det er nettopp det sosiale som binder hele opplegget, mener Bjerge.

– Vi skal vise frem bygda vår og hvor stolt vi er over den, tilføyer Andy Syvertsen, formann i Handelsstanden.

Sammen har de samarbeidet opp mot Sauesjået til helga. De påpeker å ha fått god og betydelig støtte til arrangementet fra kommunen og sponsorer.

– Vi har gledet oss lenge til dette. Det er en av årets store happenings i Kvinesdal og vi jobber hardt for at det skal bli noe nytt hvert år. Men uansett hvor hardt vi arbeider for et flott program, er det væravhengig, forteller Syvertsen.

Og heldigvis ser det hittil ut til å bli kjempeflott vær, påpeker han.

Stenger sentrum

– Det blir ting som skjer hele dagen, fra klokken 9 til 16. Sentrum blir stengt alle veier, så det blir fylt opp med boder. Når de ser at det blir fint vær ringer de. Og vi skal ha opp det store Kvinesdal-teltet.

Videre forteller han at den kristne organisasjonen «Heilt på jordet» står bak et stort rigg rettet mot de yngste besøkende.

– De bruker nå omlag en tredjedel av sentrum for å lage til barneaktiviteter. De får ganske mange kvadratmeter her og lager til ganske mye rart for unger. Og det setter vi utrolig stor pris på. De lager sandkasser, tråbiler, hoppeslått og mer. Og trekker man unger, så trekker man voksne. Mange skal ned for å se på sauene, det er jo derfor det heter sauesjå. Sauene står i fokus, det er klart, understreker Syvertsen.

K-faktor

Og Kvinesdal sykkelklubb skal ha sitt eget barnesykkelløp hvor det samles rundt 150 barn med sykler. De skal sykle i parken slik at det ikke blir midt i sentrum, ifølge Syvertsen. Det blir også loppemarked, mannekengoppvisning hvor butikkene får vist frem produktene sine, musikk ved Countrymen og K-faktor.

– Det er det samme som X-factor, opplyser Syvertsen, og legger til at det er det Bjerge som står for.

– Der er det mange unge og yngre som stiller opp med dans og sang. Det blir mye folk med det og.