– Kvinesdal kommune setter svært pris på ditt initiativ og interesse for James Thomson Knox, som omkom den 26. april 1945 i flystyrt i nærheten av Sagevannet, og er stedt til hvile på Feda kirkegård, skriver Schou i en e-post til Henry Gerhard Høyland.

Han peker på at Kvinesdal historielag ved flere anledninger har arrangert minnemarkeringer knyttet til krigshandlingen og flystyrten i april 1945. Sist gang det ble holdt minnemarkering for flystyrten, der Knox’ sønn var til stede, var ved 70-årsjubileet i 2015.

– Kvinesdal kommune holder nå på med en veteranplan, i samarbeid med de øvrige Lister-kommunene, knyttet til markering av og fokus på veteraner som har vært med i krigshandlinger. Dette med tanke på et mer helhetlig arbeid knyttet til markering, men også oppfølging av soldater som har tjenestegjort i konfliktområder der Norge har bidrat med styrker. Derfor må Kvinesdal kommune takke nei i denne omgang for tilbudet om kjøp av jubileumsmynten, skriver kultursjefen videre i e-posten.

Han legger imidlertid til at kommunen kommer til å ha et fokus på minnemarkering og oppfølgingsarbeid knyttet til krig og fred, både i samarbeid med historielaget og andre frivillige organisasjoner.