Familien Anna og Elie Nondo er opprinnelig fra Kongo. Etter 10 år som flyktninger i Uganda, fikk de tildelt status som kvoteflyktninger av FN og ble tilbudt Norge og Farsund som ny adresse. Nå i mars er det fem år siden de kom til Farsund og begynte på voksenopplæringen.

Anna og Elie har seks barn sammen. Den eldste, Miriam, bor i USA, mens Joyce, Neema, David, Naomi og Josef bor for tiden i Farsund.

Skriver selv

På torsdagens konsert får publikum møte familien Nondo med far på piano og sang, Anna på sang, Joyce og Neema på sang og David på trommer.

– Pappa Nondo skriver de fleste sangene selv, både tekster og melodier. Sangene har ofte en «plagsom» hook-line som setter seg på hjernen, opplyses det i en utsendt pressemelding om konserten.

Disse bidrar

På konserten i Frelserens kirke har familien Nondo et samarbeid med flere grupperinger. Både koret KorGlede fra Søgne, Farsund ungdomskor og voksenkoret Sela fra Farsund menighet og Zion Worshipteam fra pinsemenigheten Zion i Vanse bidrar. Med seg på konserten har de også fått den lokale Elvis-imitatoren, Kjell Elvis Bjørnestad.

I tillegg vil publikum få møte musikere som GT - Geir Terje Ugland fra Kristiansand på gitar, Alf Hagen fra Lyngdal på bass, Roar Borøy fra Søgne på tangenter, Arne Marthinsen fra Farsund på tangenter, Kjell Håkon Aalvik fra Farsund på trommer, Trond Elle fra Vanse på trommer og Sigurd Olsen fra Farsund på trompet.

– Kveldens program vil bestå av afrikanske sanger med forskjellig språk, så som zulu, swahili, fransk, engelsk og norsk. Dansen står sentralt i den kongolesiske kirkemusikken, opplyses det avslutningsvis i pressemeldingen.

Koret Sela er blant de musikalske gjestene som deltar på konserten. Her opptrer de sammen med Elie Nondo Mboboci og Anna Abwe Nondo på en gudstjeneste i Frelserens kirke i april 2022. Foto: Olav Hoel
Kjell Henning Bjørnestad – alias Kjell Elvis – bidrar med sang på torsdagens konsert. Foto: Markus Kile Søyland