– Det er egentlig for godt til å være sant. Det er lenge siden vi har hatt så store navn på plakaten. Og spesielt en som catcher de unge på den måten. Dette er rett og slett stort, sier Kjetil Loka, som er leder i styret for Tinget.

Det er egentlig for godt til å være sant.

Tingcupen samler 375 fotballspillere. Lørdag 10. juni får de også oppleve Freddy Kalas. Foto: Tom Arild Støle

Cup

Tinget arrangeres på Kollemo i Hægebostad lørdag 10. og søndag 11. juni. Parallelt med arrangementet som samler mye folk og masse utstillere, og har et rikholdig program, foregår også fotballcupen Tingcupen. Den arrangeres av Hægebostad idrettslag, men arrangementene samarbeider tett.

Lokal legger ikke skjul på at bookingen av Freddy Kalas vil bety mye også for deltakerne på cupen.

– Det kommer 375 unge på fotballcupen. Det er utrolig gøy på kunne ha noe spesielt for de - som denne konserten blir, sier Kjetil Loka.

Det kommer 375 unge på fotballcupen. Det er utrolig gøy på kunne ha noe spesielt for de.

Tinget arrangeres på Kollemo 10. og 11. juni. Arrangementet pleier å trekke mye folk fra fjern og nær. Foto: Tom Arild Støle

Trekkplaster

Arrangørene har også forventninger til at den populære artisten også blir et solid trekkplaster for Tinget.

– Vi håper definitivt at han vil trekke ekstra mye folk til Kollemo lørdagen. Særlig unge i aldersgruppen 16 til 20 år. Vi har store forventninger til dette, sier Loka, som er fornøyd med å ha fått på plass en bra avtale med artisten. Freddy Kalas skal ha konsert et annet sted på Sørlandet senere samme kveld.

– Vi gleder oss veldig til dette. Freddy Kalas kommer til å fremføre sine kjente sanger - og ikke minst også BlimE-sangen som alle barn og unge kan danse til foran scenen, sier styrelederen.

Freddy Kalas på Dyrskue i 2017. Lørdag 10. juni opptrer han på Tinget på Kollemo i Hægebostad. Foto: Tom Arild Støle

«Sjefen for Fest»

Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Den selverklærte «Sjefen for Fest» har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk. Selv om Freddy først debuterte i romjula 2014, hadde hans stemme allerede blitt hørt millioner av ganger, gjennom duoen Broiler sine tidligere prosjekter.

Det store gjennombruddet som soloartist kom i 2015 da han var den tredje mest strømmede norske artisten i Norge, kun slått av Broiler og Kygo.

Allerede fra første låt – «Pinne for landet» i 2014 – tok lytterne ham godt imot. Siden den gang har det gått slag i slag med blant annet gladlåta «Vibber», til energiske «Feel Da Rush» og sommerhiten «Jovial», som toppet alle hitlistene. Sistnevnte låt gjorde «jovial» til det mest søkte ordet på Google i Norge i 2016.

Klar for Tinget: Fredrik Auka aka Freddy Kalas. Foto: Håkon Jørgensen

Freddy Kalas har toppet salgslistene i Norge flere ganger, spilt på VG-lista, Spellemann, Allsang På Grensen og vært nominert med «årets låt» hos Spellemann. Freddy Kalas har rundet 265 millioner streams (!) på Spotify og fortsetter å være en av landets mest attraktive sceneartister.

I 2018 var Freddy aktuell med NRK’s vennskapskampanje «BlimE» der han stod i spissen med årets låt. Et godt budskap kombinert med feelgood musikk fikk barn til å danse BlimE-dansen landet rundt.

Mange husker med glede også hans deltakelse i TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

Lokalt har han opptrådt på Dyrskue i Lyngdal i 2017. Der samlet han mye folk og skapte god stemning foran scenen. Nå forventer Tingets arrangører at det samme skal skje på Kollemo lørdag 10. juni.