Garness-duoen bestående av Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad deltar på konserten med Solveig Leithaug i Sarons Dal.

Det finnes vel knapt noen deltaker på landets kristne stevner som ikke har hatt gleden av å høre den lyse jenta med gitaren fra Frekhaug utenfor Bergen.

SIDEN Solveig Leithaug slo an med sin første plateutgivelse i 1985 har hun vært en populær gjest på stevner og møter over hele Norges land. Hun har 17 plateutgivelser bak seg i tillegg til en rekke musikalske oppdrag verden over. For tiden har hun base og hjem i Nashville, Tennessee i USA.

– Jeg må si at jeg gleder meg veldig mye til konserten i Sarons Dal under Sommerstevnet i juli. Jeg gleder meg utrolig til å spille med bandet, for ellers spiller jeg ofte alene, uttaler Leithaug i en utsendt pressemelding.

På konserten i Sarons Dal blir det låter fra Leithaugs rykende ferske plate, «Finding Home», som har fått strålende kritikker her til lands. I tillegg vil hun servere et knippe av hennes klassikere fra tidligere album.

GARNESS, som deltok på den siste plateutgivelsen til Leithaug, består av tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad. Søstrene høstet mye positiv oppmerksomhet etter julekonserten «Stille Natt» på NRK lille julaften, som ble julens tredje mest sette program på TV. Duoen er også kjent fra TV-programmer som Jul på Slottet (Kronprinsparets julekonsert), Absolutt Norsk, Beat for beat og Kjempesjansen.

Bandet består ellers av Torjus Vierli på piano, Tor Egil Kreken på bass og Thomas Gallatin på trommer.

– SANGENE på mitt nye album reflekterer livet mitt slik det er i dag, sanger fylt av håp, av tilbedelse, av bønn, sanger som snakker om sorg, relasjoner, familien. De er en ærlig refleksjon over Guds sterke arm som frelser og hjelper. Jeg er også opptatt av at sangene skal være brobyggende til mennesker som er lengtende eller søkende, forteller Solveig Leithaug.

Hun ønsker også at sangene hennes skal være universelle, slik at de er like aktuelle for lytterne enten hun synger dem i en statskirke i Sandefjord eller i et fengsel i Florida.

I LØPET AV de 20 årene hun har bodd i USA har Solveig Leithaug også rukket å få en rekke utnevnelser på den andre siden av Atlanteren, deriblant en prestisjefylte Dove Awards. Hun har en egen fast spalte i Gaither Homecoming Magazine, og hun har også stått på scenen i countrymusikkens storstue Ole Opry – en konsertscene svært få nordmenn har hatt æren av å opptre på.

– Selv så er jeg nok fire til seks ganger i Norge i løpet av året, i tillegg til en del annen reising i forbindelse med konserter. Men de fleste turene til Norge er veldig kjappe da jeg ikke har lyst til å være lenger borte fra familien min enn nødvendig. Derfor gleder jeg meg veldig til i sommer da mannen min og to av barna blir med hjem, så vi også kan ha litt ferie sammen i Norge mellom oppdragene, forteller Solveig Leithaug.