Forfatter Tania von der Lippe Michelet forteller om sin vei fra en oppvekst i et marxistisk miljø til en kristen tro, når hun tirsdag 17. oktober gjester Kirketorget i Farsund.

– Det blir et spennende møte, sier Farsunds sokneprest, Henning Huseby Jansen.

Farsund menighet samarbeider med Kulturbokhandelen Norli om dette arrangementet.

Fra Mao til Gud

Tania von der Lippe Michelet, som ble født 12. august 1969 i Tromsø, eldste datter av den kjente forfatteren Jon Michelet, som døde av kreft i 2018. Hun er selv forfatter og har skrevet flere skjønnlitterære bøker.

– Denne kvelden på Kirketorget vil hun fortelle om sin vei fra en oppvekst i et marxistisk miljø, til kristen tro, basert på boken «Min egen vei – fra Mao til Gud», sier Huseby Jansen.

Tania von der Lippe Michelet debuterte i 2008 med romanen «Afrika er ikke for alle», utgitt på Kolon Forlag. Hun har også skrevet novellen «Ugle i eukalyptustreet», utgitt i antologien Preg på Kvitveis Forlag 2006.

– Sterkt personlig bok

Selvbiografien «Min egen vei - fra Mao til Gud», som tirsdagens foredrag er basert på, ble utgitt på forlaget Vigmostad & Bjørke 12. oktober 2020.

Forlaget skriver blant annet følgende om denne utgivelsen:

– Tania Michelet har skrevet en sterkt personlig bok om sin oppvekst i et miljø utenverdenen har hatt lite innsyn i. Hennes fortelling gir et gripende innblikk i et barnesinn utsatt for indoktrinering, stress og uro. Dette er en bok om å komme seg gjennom tap og savn etter morens selvmord – og om hva det koster å ha en gudstro, selv i det moderne Norge.

Tanias foreldre var aktive på den politiske venstresiden og medlemmer av AKP (m-l). Som barn ble hun sendt på møter i AKPs barnegruppe Røde pionerer. Samtidig gikk hun til søndagsskolen i smug, men ble kastet ut da søndagsskolelæreren oppdaget at hun ikke var døpt.

– Hun har alltid hatt en religiøs lengsel, som det ikke var enkelt å snakke om i hennes ateistiske oppvekstmiljø. Boken skildrer hennes trosreise frem mot dåpen i Moss kirke i 2019. Forfatteren tegner også et nært portrett av sin far Jon Michelet og sin mor Bente Lippe, som døde bare 35 år gammel, lyder det videre i forlagets omtale av boken.

Kirkepolitiker

Tania von der Lippe Michelet er utdannet cand. philol. i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har hovedsakelig arbeidet som lektor og arkivar i staten og har vært ansatt på den norske ambassaden i Lusaka, Zambia. Der var hun også studentpilot på småfly i fritiden og medlem av Lusaka flying club.

Michelet stilte til valg for den liberale valglisten til Åpen folkekirke i Kirkevalget 2019, som femte kandidat på listen i Borg bispedømme. Hun ble valgt inn som medlem i Åpen Folkekirke i Borg bispedømmeråd og ble også nestleder i Moss menighetsråd.

Sang og kveldsmat

I tillegg til foredraget av Tania Michelet, vil Jarle Viken bidra med sang på tirsdagens samling.

– Jarle er blant annet kjent fra den lokale duoen «Spindsgudan», men synger også en del alene. På tirsdag er det bare han og gitaren, opplyser sokneprest Huseby Jansen.

– Det blir enkel kveldsmat etter foredraget, og god anledning til å stille spørsmål. Kulturbokhandelen Norli selger boka, og forfatteren signerer for de som ønsker det, legger han til.

Arrangementet har gratis inngang, men det gis anledning til å gi kollekt til dekning av utgifter.

Selvbiografien «Min egen vei - fra Mao til Gud», som tirsdagens foredrag er basert på, ble utgitt på forlaget Vigmostad & Bjørke 12. oktober 2020. Foto: Vigmostad & Bjørke
Jarle Viken bidrar med sang og spill på tirsdagens samling. Foto: Cecilie Nilsen