– Det blir tidenes påskefest i Lister og omegn, sier Glenn Tønnessen, som er leder for Sarons Dal Arena, avdelingsleder i Troens Bevis og initiativtaker til arrangementet som har fått navnet «PåskeFest i Lister».

– Før folk drar på påskeferie ønsker vi å «ta påskehøytiden tilbake» og sørge for at så mange som mulig får del i påskens budskap sammen med TV-pastoren Egil Svartdahl og et av landets desidert beste gospelkor og gospelband, nemlig renommerte Stavanger Gospel Company, fortsetter han.

Koret ledes av dirigent Aril Schøld.

Det blir tidenes påskefest i Lister og omegn.

For hele familien

Det har gjennom tidligere forestillinger fra Svartdahl og Gospelcompaniet vist seg at dette er for hele familien. Egil Svartdahl klarer å kommunisere påskebudskapet til små og store.

Det ligger dermed an til å bli en påskefest i ord og toner i et økumenisk og volummessig omfang som man ikke har sett før i vår region.

– Dette blir starten på en innholdsrik påskeuke i Kvinesdal der vi etter onsdagens PåskeFest fortsetter med felleskirkelig påskevandring på palmesøndag, sier Gunn Elvebakk, som er sokneprest i Kvinesdal.

Stavanger Gospel Company under ledelse av dirigent Aril Schøld er den musikalske hovedattraksjonen på «PåskeFest i Lister» i Sarons Dal Arena. Foto: Pressebilde

17 menigheter

Arrangementet i Sarons Dal Arena står til sammen 17 menigheter i Lister-regionen sammen om.

– Det blir en stor glede og velsignelse og samles de fleste kirker og menigheter i Lister og omegn, sier Kjell Haltorp, som er pastor i en av disse menighetene, Lista Pinsemenighet, Zion Vanse.

De siste 25 årene har julen og dens budskap i stor grad blitt løftet frem i norske kirker og konsertlokaler, mens påskebudskapet får mindre oppmerksomhet.

– For mange er det da tid for hytte, Kvikk Lunsj, snø eller hage. Vi vil bidra til at fokuset ikke bare rettes mot det som skjedde i Betlehem i julen, men også det som skjedde i Jerusalem i påsken. Dette er noe av det mest sentrale for alle kristne. Påskekonsert-konseptet med Egil Svartdahl har samlet sprengfulle hus flere steder de siste årene, sier Glenn Tønnessen.

Påskekonsert-konseptet med Egil Svartdahl har samlet sprengfulle hus flere steder de siste årene.

TV-pastor Egil Svartdahl formidler en «mini-påskevandring» mellom sangavdelingene på påskefesten i Sarons Dal Arena onsdag 29. mars. Her er han i aksjon på sommerstevnet samme sted i 2019. Foto: Torrey Enoksen

Fire avdelinger

Egil Svartdahl vil fra scenen i arenaen formidle en «mini-påskevandring» med fire avdelinger knyttet til påsken, henholdsvis palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag.

– I mellom disse avdelingene blir det sunget sanger rundt tematikken og vi feirer nattverd etter langfredagshistorien er fortalt. To lokale sanggrupper vil medvirke på noen av sangene, nemlig Soul Children og Kvinlogsjentene. Taket kommer neste til å løfte seg i den nye arenaen, sier Moren Haave, som er pastor i Betesda Eiken.

– Her blir det altså en anledning til å få med seg påskebudskapet i stor skala selv om, og før, en skal på hytta eller bort andre steder i påsken, supplerer pastor i Kirken i Dalen, Rune Heimvoll.

Dørene åpnes en time før konsertstart med kiosk- og matsalg. Sarons Dal Arena har dessuten enkle aktiviteter og lekerom for de minste.