I fjor ble det tidligere «kaperdagene» utviklet til «kaperuka». For å videreutvikle fjorårets suksess, har kaperkomiteen laget et enda større program for årets kaperuke.

– Folk kan forvente å smake på alt det gode Farsund har å by på. Både opplevelser, mat, kystkultur og historie, forteller prosjektleder av Kaperuka, Kjell Rune Nakkestad.

Kaperuka arrangeres onsdag 12. juli til søndag 16. juli på Torvet i Farsund i sommer.

– Vi har prøvd å lage noe som tilfredsstiller besteforeldre og barnebarn. Hvis vi klarer å tilfredsstille de to gruppene, får vi også med oss alle de i midten, sier han.

Kaperuka har lansert sommerens program. Fra venstre: Arvid Lillejord, Erling Jakobsen, Elin Salvesen, Henning Huseby Jansen, Kjell Rune, Nakkestad, Henriette Ubostad med sønnen Fillip, Olianna Kydland Syvertsen og Thora Arnadottir. Foto: Bertine Midttun
Henriette Ubostad tar over byen som Kaptein Kaper, sammen med lille Kaptein Kaper - sønnen hennes, Fillip. Foto: Bertine Midttun

Kirkegaten blir kulturgaten

Nytt av året er at Kirkegaten skal omgjøres til «kulturgaten». Visjonen er at lokale og besøkende skal få oppleve en smak av kultur.

– Vi ønsker at det skal være aktivitet i hele byen. Derfor vil vi dra folk litt opp fra Torvet og inn å skape litt liv i gatene, ikke bare på Torvet. Vi vil vise at Farsund har unike virksomheter. Det blir et samlingspunkt hvor publikum kan være med å prøve håndverk som maling, sying, og keramikk.

Det forteller Anne Bente Birkeland ved Galleri Farsund. Sammen med blant annet Henning Ertzeid, Hvistendahl Keramikk, Eskas design, Alpha krøll, skal hun flytte virksomheten ut til parkeringsplassen ved Nordea.

Vekte Elin Salvesen skal ha omvisningsturer i byen. Foto: Bertine Midttun

Pop-up-program

Prosjektleder Nakkestad og styreleder Erling Jakobsen forteller at Kaperuka også vil bære preg av «pop-up»-virksomhet. Dette er også nytt av året.

– Vi ønsker at ting skal skje i byen litt plutselig. At det plutselig dukker opp en artist i en gate som står og synger. Vi vil at det skal være spennende for publikum, forteller Nakkestad.

– Det vil også bli plutselig sirkus rundt forbi. Sirkusene skal dukke opp på både omsorgssenteret og Listaheimen. I tillegg får vi med oss barn fra barnehager, supplerer Jakobsen.

Henriette Ubostad tar over byen som Kaptein Kaper, sammen med lille Kaptein Kaper - sønnen hennes, Fillip. Foto: Bertine Midttun

Fullspekket program

Henriette Ubostad skal innta Torvet som Kaptein Kaper, og hver dag skal det arrangeres aktiviteter på Torvet i regi av BUA. I tillegg skal Listerskøyta holde læreverkested hvor barn kan lage en egen, liten trebåt med strikkmotor.

Byens vekter, Elin Salvesen, skal også holde daglige vekterturer. Mellom Torvet og Tollboden skal det settes opp boder som selger brukskunst og lokalprodusert mat. Farsund menighet skal drifte «Kaperkafé» ved Tollboden.

Likt som i fjor skal Kulturkjelleren på Farbrot sette sitt preg på Paviljongen. Det blir konserter med Jarle Viken, Jostein Alvestad Kydland, Tor Arve & han André og han 3dje. På søndagen, i forkant av kaperspillet, holder Ingvild Koksvik og Lars Jakob Rudjord konsert.

Kaperuka avsluttes så klart med det årlige Kaperspillet.

Sparebanken Sør har gått inn som hovedsponsor av Kaperuka.

– Vi heier på det lokale. Dette er en folkefest for de lokale og de tilreisende. Det gir store gevinster til næringslivet. Vi bidrar derfor lokalt så langt vi kan, avslutter Arvid Lillejord fra Sparebanken Sør.