Når kammerorkesteret Sinfonietta spiller opp til konsert i Lyngdal kulturhus tirsdag 3. oktober, har byens kulturskoleelever en unik mulighet til å få orkesterplass.

Konserten er selvsagt åpen for alle, men elever og lærere i Lyngdal kulturskole har fått en særskilt invitasjon. De får til og med gratis adgang.

– Vi er stolte over å kunne tilby Lyngdal kulturskole sine flotte elever og lærere gratisbilletter til disse konsertene, som ett av flere tiltak for å stimulere til musikalsk utvikling gjennom kortreiste musikalske opplevelser av høy kvalitet. Vi tror at mektig klassisk musikk må oppleves live, og med Lyngdal kulturhus sin flotte akustikk som bakteppe tror vi dette vil bli en minneverdig konsertopplevelse for alle publikummere, sier programansvarlig i Lyngdal kulturhus, Pål T. Fosso.

Sinfonioetta er et kammerorkester bestående av 24 musikere fra Kristiansand Symfoniorkester (KSO).

– Vi er stolte av å ha et orkester for hele Agder-regionen, og vi gleder oss til å underholde og begeistre publikum i Lyngdal, Grimstad, Birkeland, Vennesla og Evje i perioden 3. til 13. oktober, lyder det i en pressemelding fra orkesteret selv.

De lover en «uforglemmelig musikalsk opplevelse» på turneen, som altså starter i Lyngdal kulturhus kommende tirsdag kveld.

Orkesterets varierte program vil ta publikum med på en reise gjennom noen av musikkhistoriens kjente og ukjente toner. Fra verk av Edvard Grieg, Carl Nielsen og Sergei Rachmaninoff, til Bohuslav Martinu og Astor Piazolla.

– Uansett om du er en erfaren konsertgjenger eller ny lytter av klassisk musikk, vil våre musikere gjør sitt ytterste for at du får en inspirerende opplevelse, lover orkesteret i pressemeldingen.

– Det er veldig hyggelig å kunne invitere for andre gang til en storslått, klassisk konsert med Sinfonietta. Det blir et nydelig konsertprogram, supplerer Pål T. Fosso.

– Lyngdal kulturhus er glade for å være et konsertlokale musikerne fra KSO gleder seg til å besøke. Det er kanskje først og fremst på bakgrunn av akustikken, men effekten av pizza fra Jonas B skal heller ikke undervurderes, og bør tilskrives en god porsjon av æren, avslutter Fosso.