– Jeg synes dette er et perfekt tiltak for barnefamilier, sier småbarnsfar Jan Aril Edvardsen Moi, som lå og duppet i vannskorpa i et av bassengene, mens ungene koste seg i nærheten.

KVINABAD-ANSVARLIG, kultursjef Jan Schou, opplyser at ordføreren har uttalt at man i skal gi et aktiviseringstilbud til innbyggerne i Kvinesdal, og at alle kan ta tilbudene i bruk.

– I dag er det Kvinabadet som har åpen dag, med gratis inngang, gratis pølser brus og frukt, sier han.

Schou understreker at man har fokus på såkalt barnefattigdom i Norge.

– Så gjelder det å finne en balansegang på hvordan unngå å stigmatisere denne gruppa. Derfor mente ordføreren at vi gir et tilbud til alle. Terskelen er lav. Det synes Kvinesdal kommune er en fin måte å bruke penger til det formålet på, sier han.

Kvinesdals kultursjef, Jan Schou, kunne opplyse at nærmere 400 tok turen til Kvinabadet lørdag, hvor det var åpen dag. Foto: Bjørn Hoel
Jan Aril Edvardsen Moi roste tiltaket med åpen dag, som perfekt for hele familien. Foto: Bjørn Hoel
Åtte år gamle Abdelrahman fra Kvinesdal koste seg på Kvinabadet. Foto: Bjørn Hoel
Etter å ha tatt badstue er det godt å få kjølt seg ned. Foto: Bjørn Hoel

SCHOU LEGGER heller ikke skjul på at et slikt tiltak er god reklame for Kvinabadet.

– Og det gøye her er også at det er masse ukjente folk, folk som ikke pleier å gå her. Dette er mennesker som kanskje ikke bor rett rundt Kvinabadet. Det er veldig gøy. Og ikke minst er det en fin markedsføring i forhold til å få flere til å ta badet i bruk, mener han.

Han sier samtidig at det vil være nærmere 400 personer vil ha vært innom i løpet av denne lørdagen.

– Rekorden er nok 500 i løpet av en dag, men i «åpen dag»-sammenheng er dette rekord. Nå håper og tror vi at dette blir en tradisjon med slike arrangementer tidlig i januar hvert år fremover, sier han.

Vi har blant annet hatt en stor sklie-konkurranse.

HAN FØYER til at det også blir lagt til rette for konkurranser under åpen dag.

– Vi har for eksempel har en stor sklie-konkurranse, der de minste stiller i en kategori, og de fra 14 år og oppover stiller i en annen kategori. Etterpå er det premieutdeling. Kvinabadet ble også sponset av den lokale handelstanden med pengepremier. Vinnerne får gavekort 400 kroner til hver av vinnerne, sier Jan Schou.

Han forteller at det kommer folk i fra null til nærmere 90 år for å benytte seg av Kvinebadet denne dagen.

– Jeg hadde nettopp en prat med en bestemor fra Flekkefjord, som var her med sine barnebarn fra Lista. Barnebarna var veldig begeistret, og de skulle komme igjen. De hadde aldri vært her før. De hadde også vært med i skliekonkurransen, og ønsket å trene mer her, slik at de kunne skli enda fortere, sier han.

Randa heter hun som kommer fykende her. Foto: Bjørn Hoel
Shewit var en av flere som smilte fra øre til øre og likte seg godt i sklia. Foto: Bjørn Hoel
Abigail og Thea hadde tatt turen fra Flekkefjord for å kunne bade i Kvinabadet i Flekkefjord denne lørdagen. Foto: Bjørn Hoel

Man er kanskje litt redd med gang gang.

AVISEN LISTER kom også i snakk med to jevnaldrende jenter som hadde deltatt i skliekonkurransen, nemlig Randa og Shewit.

– Man er kanskje litt redd med gang gang, men så kommer man over frykten, innrømmer Randa, og støttes av sin venninne Shewit.

Ta andre venninner, Abigail og Thea, koste seg i terapibadet, som nesten var fullt da avisen var der.

– Det har vært veldig fint å være her, og vi liker ganske godt å stupe, sier de.