Elise Johnsen (15) ble sjokkert og målløs da hennes navn ble ropt opp i gymsalen på Lyngdal ungdomsskole fredag ettermiddag.

– Jeg trodde ikke det skulle bli meg. Men jeg satt jo der og håpte, gliser 15-åringen.

Sangen er viktig, og betyr veldig mye for meg.

ÅRETS TIENDEKLASSINGER skrev for en tid tilbake ned ulike drømmer over ting de hadde lyst til å gjennomføre. Og drømmene var mange. Noen hadde lyst til å kjøre gravemaskin. Andre hadde lyst til å møte et kjent fotballag. Andre ville treffe artister og kjendiser, mens noen til og med ville bli astronaut.

Elise Johnsen hadde skrevet ned en drøm om å synge inn en sang, sammen med sin søster i et profesjonelt studio. Den drømmen blir nå til virkelighet.

– Jeg har alltid vært glad i å synge. Det har også søsteren min. Vi to har et veldig spesielt bånd, og det at jeg nå får spille inn en sang i studio, sammen med henne gjør det bare ekstra spesielt. Sangen er viktig, og betyr veldig mye for meg, sier den sangglade 15-åringen, som gledet seg til å komme hjem for å fortelle om den gledelige nyheten til søsteren sin.

Elise Johnsen (15) ble målløs da hun under et MOT-arrangement på Lyngdal ungdomsskole fredag fikk vite at hun skulle få oppfylt sin drøm om å spille inn sin egen sang i et profesjonelt platestudio. Foto: Tom Arild Støle
En gruppe jenter fra 10. klasse opptrådte med sang. Nummer tre til høyre er Elise Johnsen, som på dette tidspunktet var uvitende om at hun senere i programmet vil få sin drøm oppfylt. Foto: Tom Arild Støle

DE OM LAG 300 elevene på Lyngdal ungdomsskole visste på forhånd svært lite om hva som ventet dem da det ringte inn til time fredag ettermiddag. De fikk beskjed om å gå i gymsalen og sette seg på anviste plasser.

I gymsalen ventet det fullt program. Showet ble ledet av tiendeklassingene Marie Halvorsen og Elias Pedersen. En jentegruppe fra 10. klasse opptrådte med sang, og elevene ble overrasket med at drifteren Daniel Sævik (31) fra Lyngdal, som i år har deltatt i EM i drifting, plutselig ruste inn i gymsalen med bilen sin.

– Min barndomsdrøm var å dra ut i Europa med 900 hestekrefter og drifte. Den har jeg oppnådd, fortalte han til elevene.

– Har du noen tips til hvordan man kan få drømmene sine oppfylt? spurte Halvorsen og Pedersen.

– Det handler om å bare ønske og ville det nok, og så bare jobbe for å få det til. Men det krever mye. Man må stå på, svarte Sævik.

Daniel Sævik (31) fulgte sin drøm, om å reise Europa for å drifte. Han deltok på fredagens arrangement på Lyngdal ungdomsskole. Foto: Tom Arild Støle
Plutselig kom drifteren Daniel Sævik inn i hallen, til elevenes store overraskelse. Foto: Tom Arild Støle

LYNGDAL UNGDOMSSKOLE er en såkalt MOT-skole, som har ungdomsorganisasjonen MOT i ryggen. Det å få sine drømmer realisert, er en del av MOT sitt arbeid. Derfor var det skolens egne MOTivatører, elever fra 10. klasse, som i stor grad stod for planleggingen og gjennomføringen av fredagens opplegg.

– Det å ha drømmer, og å tørre å gå sine egne veier er viktig. Det var veldig artig å få lov til å være med og realisere en drøm her i dag. Elise er en jente som har stått for mange gode verdier, og som vi mente fortjente å få drømmen sin oppfylt. Kanskje blir dette starten på en sangkarriere, sier MOT-coach og lærer ved Lyngdal ungdomsskole, Øyvind Karlsen.

Det var først helt på slutten av programmet at MOT-komiteen, bestående av Barbro Hauge, Maren Rom og Øyvind Karlsen begynte å antyde hvem som skulle få sin drøm oppfylt.

Jo mer som ble sagt om personen, jo mer begynte det å summe i salen, samtidig som alle begynte å se seg rundt. Hvem kunne det være?

– Det er en hjertelig og varm person, og vi får alltid et smil og et tegn når vi møtes, sa Barbro Hauge før MOT-trioen i kor avslørte hvem som skulle få drømmen sin oppfylt.

MOT-coach og lærer Øyvind Karlsen informerte om opplegget. Foto: Tom Arild Støle
Elise Johnsen (15) ble målløs da hun under et MOT-arrangement på Lyngdal ungdomsskole fredag fikk vite at hun skulle få oppfylt sin drøm om å spille inn sin egen sang i et profesjonelt platestudio. Foto: Tom Arild Støle