Ifølge arrangene i Sarons Dal i Kvinesdal er det duket for en helaften med noen av de beste sangerne og musikerne innen de nevnte sjangrene fra tre nasjoner.

Familiegruppe

The Browns fra USA består av tre søsken og deres mor. Den sangglade familien kommer fra Le Mars i Iowa hvor de driver en større jordbruksfarm og har sitt eget musikkteater i byen.

– De behersker mange forskjellige stilarter som Gaither, southern gospel, irske salmer og country. De spiller selv gitar og feler og har flott kvartettsang som sitt kjennemerke, opplyser leder for Sarons Dal Arena, Glenn Tønnessen i en pressemelding.

Klar for Sarons Dal Arena søndag 13. august: Evie Tornquist Karlsson. Foto: Pressebilde

Stor på 70-tallet

Evie Tornquist Karlsson, kjent av de aller flest bare som Evie, var en av de mest kjære kristne sangere på 1970- og tidlig på 1980-tallet. Med sanger arrangert og produsert av blant annet sin ektemann Pelle Karlsson og Lennart Sjøholm hadde hun stor salgssuksess med sine plateinnspillinger.

Evie er norsk, men ble født i USA, der hun nå også bor med sin familie. Hennes karriere begynte som ung tenåring etter en opptreden i et TV-program på NRK. Så fulgte konserter, teltmøter og TV-opptredener over hele verden.

Hun har spilt inn mer enn 30 album på norsk, svensk og engelsk.

Etter mange år på reise, blant annet med evangelist Billy Graham, valgte Evie å trekke seg tilbake som sanger i 1981 for å vie sin tid til familien.

– Hun har senere fått tildelt prisen Gospel Music Hall of Fame og har nå, til manges glede, tatt frem mikrofonen igjen. Hun var nylig å se på NRK-TV, forteller Glenn Tønnessen.

Svenske Emilia Lindberg skal fremføre countrygospel og klassisk bedehussang på konserten i Sarons Dal Arena søndag 13. august. Foto: Pressebilde

Svensk sangerinne

Svenske Emilia Lindberg reiser som sanger og musiker i kirker og bedehus i Skandinavia. Hun kommer fra en sangglad familie som blant annet består av Målle Lindberg.

– Mange kjenner Emilia gjennom fra TV-skjermen, eller fra hennes mange besøk i Norge de siste årene. Hun har gitt ut sju plater de siste årene i sjangeren countrygospel og klassisk bedehussang, sier Glenn Tønnessen.

– Det blir en herlig kveld der du vil kjenne igjen sangene og kan synge med, lover Emilia Lindberg.

Sør-norsk country

Tom og Hege Anette Magnussen med band representerer noe av det beste innen sør-norsk country.

– Pappa Tom var medlem av sanggruppen Guttane fra Vennesla og er en glimrende sanger. Datter Hege Anette er virkelig et talent innen countrysjangeren, sier Glenn Tønnessen, som også kan friste med åpen kiosk og matsalg i Sarons Dal Arena både før konserten og i pausen.

Arrangørene håper på bred oppslutning om konserten fra hele Lister-regionen og Sørlandet for øvrig.