Duoen «Sigrid Rekve» - bestående av Sigrid Rekve og Sven Eivind Stakkeland er klare for konsert i Fjotland kirke fredag 16. mars. Foto: Johan J. Bakken

De to artistene, som holdt julekonsert i Fjotland kirke i desember, returnerer nå i forbindelse med en split-turné som starter med konsert på Vangen Café på Voss tirsdag 13. mars. Duoen skal også innom Haugesund og Kristiansand - i tillegg til Fjotland.

LÅTENE til Sigrid Rekve har blitt kalt for «viddepop» eller «fjellpop» fordi tekst og melodi er preget av den norske naturen og folkeeventyr. Tekstene svever på platene i et uttrykksfullt akkompagnement av Sven Eivind Stakkeland på ulike tangent-instrumenter. Han utgjør den andre delen av duoen «Sigrid Rekve».

Tekstene jeg skriver er inspirert av naturen i Norge.

– Tekstene jeg skriver er inspirert av naturen i Norge, og spesielt naturen på Voss. Somre på stølen har gitt meg noe jeg aldri vil glemme. Både på stølen og på hytta har fantasien min sprunge ut - om kveldene var jeg redd for hva som gjemte seg i mørket, og på dagen var jeg alltid på utkikk etter huldra og andre vesener som gjemte seg i skogen, sier Rekve.

Klar for konsert i Fjotland kirke fredag 16. mars: Lars Møll Kleiven. Foto: PRESSEBILDE

HUN STUDERER sammen med Lars Møll Kleiven på Universitet i Agder. Sammen reiser de to nå altså på split-turné. Musikalsk kompletterer de hverandre på en god måte.

Lars Møll Kleiven har sin egen trio, og skriver stemningsfull musikk med hovedsaklig egenkomponerte, norsk-tekstlige låter. Trioen hans ikler den visepregede musikken med et varmt og organisk lydbilde.

Lars synger på Vigelandsdialekt, noe som skaper en mystisk og melankolsk stemning.

Klar for konsert i Fjotland kirke fredag 16. mars: Lars Møll Kleiven. Foto: PRESSEBILDE

PÅ KONSERTEN i Fjotland skal både Sigrid og Lars ha med seg to andre musikere, nemlig flekkefjæringen Kim André Tønnesen på bass og Kjetil Lynnæs på trommer. Begge de to artistene skal spille sine egne låter på konserten.