– Tyske Accept var et av de store heavy metal-bandene på 80-tallet, og blir også regnet som en av grunnleggerne av speedmetal og europeisk powermetal, opplyser pressesjef Ann Frestad i Norway Rock Festival i en pressemelding frigitt fredag morgen.

BANDET, som ble grunnlagt tidlig på 70-tallet, er kanskje mest kjent for albumet Balls to the Wall (1983) med den udødelige klassikeren «Princess of the Dawn», samt selvsagt låta med samme navn som albumet. Bandet ble første gang oppløst i 1989, og har siden gjort flere comeback. Den opprinnelige frontfiguren, vokalist Udo Dirkschneider, startet etter hvert opp sitt eget band, U.D.O. Dette gjør kraftpluggen fortsatt stor suksess med, og U.D.O. har blant annet gjestet festivalen på Øyesletta i Kvinesdal tre ganger.

Accepts siste comeback var i 2015, og besetningen har spilt sammen siden. Det er Mark Tornillo som har overtatt vokalistrollen. Ellers spiller Wolf Hoffmann og Uwe Lulis gitar, Peter Baltes bass og Christopher Williams trommer. Hoffmann og Baltes er eneste gjenværende fra orginialbesetningen.

– ACCEPT skal på turné i Sør-Amerika i november i år, før de starter på en Europa-turné i januar. 12. februar står de på Rockefeller scene i Oslo, som også vil bli en aldri så «liten» Norway Rock-kick off, lover Frestad.

Ifølge presseskrivet er Norway Rock Festival eneste norske festival det tyske metalbandet skal spille på i 2018.

Siden debutplata med samme navn som bandet, har Accept gjennom karrieren gitt ut 15 studioalbum og to liveplater. Den siste plata kom ut 4. august i år, og heter «The Rice of Chaos».

NORWAY ROCK Festival går i 2018 av stabelen fra 6. til 8. juli. Så langt har festivalen sluppet Nightwish, Accept, In this Moment, Avatar, Inglorious, Bloody Heels, Backstreet Girls, Manitou og Heartless. De to sistnevnte er gamle, kjære band fra Lister-regionen som gjenoppstår under sommerens happening på Øyesletta.