Bare Egil Band (Egil Hegerberg) kommer tilbake.
Kvelertak er festivalens store trekkplaster.

– En line-up som allerede består av solide rockenavn som Kvelertak, Black Debbath og Shining, får nå kremen påsmurt ved to sterke tillegg: The Dogs og Bare Egil Band, oppsummerer presseansvarlig Erik Johan Egenes.

Han er svært godt fornøyd med den ferdigstilte line-upen til årets festival, som går av stabelen i Fjellparken i Flekkefjord fra 17. til 19. juli. Stikkordet er variert.

– Sjangermessig byr vi på tung metall, allsangpunk, sommerlig folk, fengende riffrock, trollbindende electronica, eksperimentell indiejazz og masse mer. Vi har nesten like mange mannlige som kvinnelige artister, og de spenner i størrelse fra å være blant Norges største band til å være ferske fra øvingslokalet, sier Egenes.

De to slippene fredag vil varme mange rockehjerter. The Dogs frontes av Kristopher Schau, mest kjent fra The Cumshots, som faktisk spilte sin første konsert i Fjellparken i år 2000. – Når han nå er tilbake med The Dogs, handler det imidlertid ikke om metall, men om røff garasjerock ispedd litt orgel. Schau selv synger faktisk i denne omgang, istedenfor sitt karakteristiske brøl. Og fytti som det funker! lover pressesjefen.

Det andre fredagsslippet er en kjent kar. Bare Egil Band har spilt under festivalen mange ganger, i 2010 kapret Egil Hegerberg sågar hele torsdagen med sin Bare Egil Festival. I tillegg har han spilt på festivalen med både Thulsa Doom og Black Debbath. Sistnevnte har konsert også i år. Hegerberg lover en ny sang spesielt for årets festival.

– Det ser ut til at det blir en hyllestsang til ordfører Jan Sigbjørnsen som ga opp en lovende karriere som pølsemaker for å ofre seg i folkets tjeneste, sier Hegerberg.

Fjellparkfestivalen samarbeider med andre kulturelle aktører i Flekkefjord. Dagen før festivalen braker løs holdes det konsert på Isbua på Hidra. Det er Jonas Alaska som er hovednavnet, mens Maria Toresen varmer opp for sørlandspoeten.

På festivalens startdag arrangeres et Fjellparkvorspiel på Maritim Fjordhotell. Dette blir en messe hvor Flekkefjords fremtid står i sentrum. Her blir det også konsert, da med blant andre General Forsamling.

Tradisjonen tro blir det også formiddagskonsert på Fiskebrygga lørdagen. Dette er et gratisarrangement sponset av Fjellparkfestivalen og Smaabyen. Comet Kid spiller, som de også gjør på selve festivalen.

Fjellparkfestivalen ble etablert i 1982 og er landets lengstlevende rockefestival. I år arrangeres festivalen for 33. gang. Årets komplette line-up finner du i faktaboksen.