Det er Jakob Øyvind Reinertsen fra Farsund som er kveldens hovedgjest på denne temakvelden.

– Humor kan være så mangt. Hvem fryder seg ikke over en god historie som utløser latter og smil. Den vennlige humoren kan være til oppmuntring og til stor glede. Den kan skape kontakt og binde sammen og gi oss en trygg atmosfære. Og den kan være til god hjelp når motbakkene blir bratte. Kvelden vil garantert gi oss en god smakebit av Reinertsens utallige lune og muntre historier, sier Anders Mathias Larsen - en av ildsjelene bak tematorsdagene.

Den vennlige humoren kan være til oppmuntring og til stor glede

MEN HUMOR kan også brukes ufølsomt og virke mer som et ondt våpen enn som et nyttig instrument.

– Humor har mange sider. Er det noen som kan føre oss inn i dette spennende området, så er det Jakob Øyvind Reinertsen fra Farsund, sier Larsen.

Reinertsen har selv gitt ut bok med tittelen «Humor på alvor». Han har i lang tid vært opptatt av humorens gleder og utfordringer. Han har holdt utallige innlegg og foredrag over hele landet, på skoler, helseinstitusjoner, i kommuner, bedrifter og organisasjoner. Men han har også satt på prent mange refleksjoner knyttet til humor.

I en periode hadde han fast spalte om humor og ledelse i Skolelederen, fagtidsskriftet for Skolelederforbundet.

Humor har mange sider. Er det noen som kan føre oss inn i dette spennende området, så er det Jakob Øyvind Reinertsen

JAKOB ØYVIND Reinertsen har siden 1970-tallet vært lærer og skoleleder på ungdomstrinnet og på videregående nivå. Han var også en periode flyktningkonsulent i Farsund kommune og konsulent i undervisningsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune.

Vi ser fram til en kveld med humor og glede, men også med refleksjon og ettertanke.

– Det er en mann med lang erfaring i møte med mennesker og som også vet noe om humorens betydning fra sitt yrkesliv. Vi ser fram til en kveld med humor og glede, men også med refleksjon og ettertanke, sier Anders Mathias Larsen.

Ku Vadis fra Lyngdal opptrer på tematorsdagen i Huset på Feda torsdag 25. januar. Foto: Aina Regina Eftestøl

DENNE TORSDAGSKVELDEN kan folk også glede seg til flott musikk fra gruppen Ku Vadis fra Lyngdal.

– Det er en kjent og dyktig gruppe musikere fra Lyngdal under ledelse av Bjarne Torkildsen. Her er det snakk om flere instrumenter: Piano, gitar, slagverk og sang, sier Anders Mathias Larsen.

– De har gitt seg selv det noe kryptiske navnet Ku Vadis og hvem vet hvilken veg de går denne kvelden, kommenterer Larsen videre.

Ku Vadis har opptrådt i ulike sammenhenger. Senhøstes hadde de egen konsert i Lyngdal kulturhus.

– De har aldri tidligere vært på Huset og vi ser virkelig frem til å høre dem, sier Larsen.

Mange kommer tidlig for å sikre seg god plass og vi åpner dørene en time før kveldens program starter

KVELDSTANKENE denne gangen er ved den aktive pensjonisten og prestevikaren Paul Daasvand.

– Han har vel hatt vikartjeneste i de fleste menighetene i Lister og han har flere ganger hatt kveldstanker på Huset. Det er ikke uten grunn at vi spør han om igjen, sier Anders Mathias Larsen.

Også denne kvelden blir det servering av gratis kaffe og nystekte vafler.

– Mange kommer tidlig for å sikre seg god plass og vi åpner dørene en time før kveldens program starter. Også da servers kaffe og noe å bite i, sier Larsen, som også kan lokke med et lite lotteri i kjent stil - en utlodning som skal være med å dekke løpende utgifter.