Filmen du ser over her har så langt fått over 2.400 visninger på YouTube, og føyer seg inn i rekken av stunts Kvås Film har prestert gjennom 18 år.

I den tre minutter lange filmsnutten «Når mannen ikkje er på Facebook» blir vi med hjem til ekteparet Liv Jorunn og Helge Hestad. De har en humoristisk tone seg imellom. Uten å røpe for mye, kan vi berette at mannen ikke vil opprette en egen Facebook-profil. Dette synes kona er rart, så lenge han hele tiden går inn på hennes bruker.

– Jeg er inne og tjuvtitter av og til, erkjenner Helge Hestad på filmen.

Når kona Liv Jorunn konfronteres med dette, svarer hun kontant:

– Han må bare se. Jeg har ingen hemmeligheter for ham.

Radarparet Rune Hauan og Tom Arild Støle i Kvås Film fikk ideen da de la merke til at fru Hestad var svært aktiv på Facebook, mens mannen ikke var å finne der i det hele tatt. De tok derfor med seg kamerautstyret opp til ekteparet for å se hvordan det hele gang i hop. Det endte i en fornøyelig filmsnutt.

– Det har vært en enorm respons med vanvittig mange klikk, forteller Rune Hauan.

– Dere er en slags lokal versjon av Seinfeld-fjernsyn, der dere lager innslag om ingenting?

– Det har jeg ikke tenkt på, men det er en interessant tanke. Jeg vil ikke si at det handler om ingenting, men mer om hverdagsliv. Det er mye moro der, sier Hauan.

Han beretter at duoen har en stor ting på gang, men dette prosjektet er foreløpig hemmeligstemplet.

Støle har som kjent jobbet i lokalavisen i årevis, nå får han følge av filmkamerat Hauan, som er ansatt i en prosjektstilling i Lister/Lister24. Duoen skal i ilddåpen kommende lørdag, da de skal gi folket en fem timers direktesending fra Farsund Maraton.

– Dere har skapt fornøyelige øyeblikk for bygdefolket siden 1996, får vi sett noe av dette nå når dere begge skal jobbe for Lister24?

– Det håper jeg. Vi skal jo sette Kvås på kartet, humrer Hauan.

Kvås Film er iallfall på kartet. På Facebook har de snart tusen følgere. Det er ikke verst med tanke på at det kun bor rundt 350 mennesker i bygda nord i Lyngdal kommune.