Se årets julespill og andre gudstjenester her

Den populære juletradisjonen i Vestbygda kapell tar ikke pause selv om koronaen sørger for en annerledes feiring i år. I stedet blir det en digital versjon som du kan se her. Vi har også samlet flere andre digitale gudstjenester for deg.

Lista menighets julaftengudstjeneste i Vestbygda kapell er blitt en populær tradisjon, ikke minst takket være det årlige julespillet.

– I mange år har julaftengudstjenesten i Vestbygda kapell vært et julespill med mye sang og musikk og hvert år deltar også  Borhaug Musikkorps, forteller Ivar Lorentzen i Lista menighet.

Julespillene forandrer seg ifølge Lorentzen alltid litt fra år til år, slik at man hvert år kan oppleve noe nytt og annerledes selv om juleevangeliet er det samme.

De seneste årene har det vært to gudstjenester med fylt kapell i Vestbygda på julaften. I år blir det imidlertid annerledes. Men julespill blir det likevel.

– I år sendes det digitalt og vi kan derfor ta dere med ut på «Betlehemsmarken», sier Lorentzen.

Tradisjonen tro blir det også i år mye sang og musikk i julespillet.

– Det blir korpsmusikk, nydelige solosanger, herlige barn som synger, julesanger vi alle kan synge med på, dyktige musikere, prestene Lloyd Tryland og Runar F. Sjaastad og en stor gjeng med skuespillere som dramatiserer julens budskap, ramser Lorentzen opp.

De som vil kan se gudstjenesten med julespillet i opptak i denne saken.

– Velkommen til julaften gudstjeneste fra Lista menighet. Det inviteres til å bli med på en vandring gjennom juleevangeliet hvor vi møter mennesker som på ulike vis ble vitne til det som skjedde og gjennom dem skal vi nok en gang få ta del i julens mysterium! sier Ivar Lorentzen.

Flere digitale gudstjenester:

Lista misjonskirke

Farsund misjonskirke

Lyngdal kirke: