Rett Kurs er trekkplasteret når en tverrkirkelig arrangørgruppe nok en gang inviterer til Gaither-kveld i Vestbygda kapell på Borhaug førstkommende lørdag, 18. november.

– Lokale Gaither-sangkvelder har vært arrangert siden 2007, og musikkstilen er amerikansk sørstatsgospel, sier Oddvar Larsen i arrangørkorpset.

På disse sangkveldene er det både levende sang og musikk, samt at det vises innslag fra de såkalte Gaither-DVD’ene på storskjerm.

Denne gangen er det altså sanggruppa Rett Kurs som bidrar med sang. De har base på Evje, men har medlemmer fra både Evje, Høvåg, Vennesla og Øvrebø - i alderen 29 til 62 år. Dagens medlemmer av gruppen er Christine Haddeland, Frode Bjorvand, Ann Kristin Eikeland, Inger Omland, Jørgen Lien, Roar Bjønnum, Kjell Karlsen og Leif Erik Hagen.

Rett Kurs ble etablert allerede i 1979 og kom i 1980 med sin første innspilling. De er kjent over hele Sørlandet etter mange år med musikalske innslag på kristne møter, konserter og større arrangementer i kristen regi. Stilen deres er sterkt preget av countrysjangeren.

Rett Kurs har gitt ut en rekke kassetter og plater, og spiller som regel på to til fire møter hver eneste måned. I nyere tid har de gitt ut tre plater: «Kom ta min hand» i 2011, «Jesus er svaret» i 2016 og «Han tok din plass» i 2019. Gruppen har også deltatt på stormønstringen Evangeliske sanger i sør flere ganger.

– De vet ikke hvor mange tusen konserter de har holdt, og de er veldig godt kjent i distriktet vårt fra mange tidligere besøk. Vi ønsker velkommen til en kveld med mye fin sang og musikk, sier Oddvar Larsen.