Leif Arild Lauen og andre frivillige i den kristne Kvinesdal-festivalen «Heilt på jordet» arrangerte blant annet fotballdart i bedehuslokalene i sentrum lørdag. Foto: Henrik Foss
Prosjektleder Per Tore Bjerge (t.v.) og formann Andy Syvertsen i Handelshuset Kvinesdal i aksjon på scenen i sentrum. Foto: Henrik Foss

– Jeg var fryktelig spent på hvordan det kom til å gå. Men det vi kunne gjøre, det gjorde vi, sier formann Andy Syvertsen i Handelshuset Kvinesdal.

Helgens uvær klarte ikke å stoppe det tradisjonsrike arrangementet «Mat & Sauesjå» i Liknes i Kvinesdal lørdag. Selv om det var færre folk i gatene enn tidligere år, var arrangøren svært fornøyd med at folk valgte å ta seg ut i været.

– Jeg er imponert over at så mange har tatt turen til arrangementet og håper at folk har hatt det kjekt, sier Syvertsen.

Formann Andy Syvertsen i Handelshuset Kvinesdal fikk en ekstra travel sauesjå-dag på grunn av uværet og hadde knapt tid til å spise mellom arbeidsoppgavene. Foto: Henrik Foss

Kreative løsninger

Arrangøren pleier vanligvis å samle en rekke utstillere i et stort telt i sentrum. På grunn av vind var det ikke forsvarlig å bruke teltet som messeområde i år.

– I teltet skulle det stå 20 utstillere. Fredag måtte vi oppdrive andre lokaler. Ustillerne ble fordelt mellom et tomt butikklokale, banken og formannskapssalen, sier Syvertsen.

De frivillige bak den lokale festivalen «Heilt på jordet» skulle i utgangspunktet stå for lekeaktiviteter i sentrum. I stedet gjorde de bedehuset i sentrum om til et lekeland med aktiviteter i alle etasjer.

Trivdes innendørs

Anne-Berit Erfjord og Petter Svindland i Kvinesdal Historielag var blant utstillerne som fikk bruke formannskapssalen.

– Vi skulle egentlig stå ute i teltet som ikke ble satt opp, men setter pris på alternativet. Her er det varmt og godt, så vi kan ikke klage, sier Erfjord.

– Vi har fått to nye medlemmer i dag og når snart 1.500 totalt, skyter en fornøyd Svindland inn.

Anne-Berit Erfjord og Petter Svindland i Kvinesdal historielaget skulle egentlig ha stand utendørs, men på grunn av været fikk de være i formannskapssalen. Foto: Henrik Foss

Selgeren Annette Rudi fra Kristiansand solgte ullprodukter på utsiden av rådhuset og la ikke skjul på at uværet gikk utover salget.

– Dagen har ikke vært helt som planlagt. De besøkende bor under det store teltet foran scenen for å holde seg tørre, og det skjønner jeg godt. Vi har solgt litt, men har dessverre hatt få besøkende, sier Rudi.

Selgeren Annette Rudi fra Kristiansand innrømte at været la en demper på salget under lørdagens sentrumsarrangement i Kvinesdal. Foto: Henrik Foss

Utstilling og konkurranse

Totalt 112 lam var påmeldt i lørdagens konkurransen under det tradisjonsrike sauesjået, noe dommeren Knut Eiken var fornøyd med.

– Det er god oppslutning. Stort sett er det de samme utstillerne som kommer tilbake år etter år, og det setter vi stor pris på. På grunn av været har det dessverre vært færre besøkende som har kommet for å kikke på lammene, sier han.

Da juryen skulle kåre årets vinnerlam, la de vekt på bruksegenskaper, ullkvalitet og beinstilling. Sauebonden Odd Terje Rosseland fra Kvinesdal vant konkurransen med et lam som ble født i april.

– Jeg så det i vår at det ville bli et kjempelam, sier Rosseland, som har vunnet sauesjået de siste fire-fem år.

Dommer Knut Eiken overrakte pokal til eieren av vinnerlammet, Odd Terje Rosseland fra Kvinesdal. Foto: Henrik Foss

I løpet av lørdagen foregikk det en rekke programposter på scenen i sentrum, blant annet lotteri og konkurranser. Prosjektlederen Per Tore Bjerge skal slutte i Handelshuset Kvinesdal og var konferansier for siste gang.

– Jeg har jobbet i Handelshuset i åtte og et halvt år og har vært med på sauesjået ni ganger. Nå føles det imidlertid riktig å gi stafettpinnen videre til andre, sier Bjerge, som foreløpig ikke vet hva han skal til med når han slutter i stillingen.

Prosjektleder Per Tore Bjerge i Handelshuset Kvinesdal overrakte Ronja Homme (6) fra Kvinesdal 3.000 kroner da hun ble kåret som vinner av talentkonkurransen K-faktor etter å ha danset sangen Sveve på luft. Foto: Henrik Foss
Stian Espedal i Nortura loddet ut lammekjøtt fra scenen. Foto: Henrik Foss