Larry Bringsjord i MTG Music gir ut soundtracket til "Yohan - barnevandrer".

Stolt utgiver av soundtracket til «Yohan – barnevandrer»

Larry Bringsjord fra Lyngdal er stolt over å kunne gi ut soundtracket til «Yohan – barnevandrer» på en dobbelt-CD — over fem år etter at filmen gikk på kino.

Publisert: Publisert:
 • Lars Erik Larsen
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Jeg er stolt av endelig å kunne gi ut musikken til Grete Salomonsens vakre film, "Yohan". Den skildrer en ganske ukjent, men viktig epoke i Norges historie, og Ragnar Bjerkreim har skrevet musikk som understreker de sterke følelsene og tøffe levekårene til barnevandrerne på Sørlandet, sier utgiver Larry Bringsjord i MTG Music.

Ifølge en pressemelding som Lister har fått tilsendt er det første gang at det utgis en dobbelt-CD med filmmusikk og sanger fra filmen i Norge. Det som gjør det hele ekstra spesielt er at filmen hadde premiere på kino i mars 2010, men først nå i 2015 kommer albumet.

— Vi vil også vil gi ut musikk som fortjener oppmerksomhet selv om det ikke nødvendigvis forventes å bli en økonomisk suksess, sier Bringsjord om plateselskapet sitt sin filosofi.

For de av dere som ikke husker filmen, beskrives den slik i pressemeldingen:

"Den sosialrealistiske filmen, Yohan, handler om den nesten glemte historien om barn som vandret mellom Vest- og Aust-Agder for å finne arbeid og husly. Dette foregikk på 1800-tallet og helt fram til 1910–20. Handlingen foregår i indre deler av Agder, Arendal, Kristiansand og i New York. I begynnelsen av april hvert eneste år i denne perioden dro barn fra små gårder i Konsmo, Kvås, Hægebostad og Kvinesdal sammen i flokker østover for å finne arbeid. Barna arbeidet med fjøsstell, matlaging, slåttonn, snekring og gjeting. Mange av dem emigrerte til USA når de ble 15-16 år gamle".

Sigbjørn Løland, Renate Løland, Tom Kristoffer Nilsen, Ole Jakob Viken, Karoline Viken og Kaia Larsen var alle lokale personer som bidro som skuespillere i filmen.

Publisert:

Flere artikler

 1. KULTUR

  - Det føles litt rart

 2. KULTUR

  – Vi som har vært med har hatt en kjempefin sommerjobb

 3. KULTUR

  Har allerede forhåndssolgt 800 billetter

 4. KULTUR

  – Vårens store filmfest

 5. KULTUR

  Kulturhistorisk bygdeturisme

 6. KULTUR

  Koste seg på barnefilmfestival