25/50 år siden

  • Karl Birger Sælør

BORHAUG

vant 4-0 over Holum i 6. divisjonskampen på Vanse stadion. John Bekkeheien signerte to av målene, mens Paul Omdal og Roar Berntsen scoret en gang hver. – Spillemessig er vi fornøyd, men uttellingen var for dårlig. I dag ville ikke 8-0 vært for mye, sa oppmann Jerry Johansen.

2.202 GIKK

Fredsmarsjen i Farsund. På formiddagen var det marsjer på skolene, før det ble arrangert marsjer fire steder i kommunen på kveldstid. – Et flott tall. Jeg er godt fornøyd, sa idrettsleder og primus motor Jon Årstad etter den store marsjdagen som markerte selve 50-årsdagen for frigjøringen i 1945.

HENNING KOLNES

var gårdbruker på Nesheim, og han hadde store planer om å bygge et feriesenter. Han ville investere flere millioner kroner i bobilcamping, hytteutleie og konferansesenter. – Det er langsiktige planer og snakk om å satse gradvis, sa Kolnes, som ville bygge inntil vernesonen mellom Nesheim og Kåde.

DIN RESTAURANT

ble innviet i Storgaten i Farsund med 20 gjester fra næringsliv og kommune. Innehaver Tore Knapskog jobbet på spreng sammen med servitør Jan Erik Krag og kjøkkensjef Tommy Skollevold. – Maten var utsøkt. Restauranten intim og hyggelig. En verdig liten storstue for Farsund sentrum, skrev lokalavisen.

MAGNE HAVAAS

var for femte gang nominert på topp på KrF sin liste foran kommunevalget i Farsund. KrF-nestoren hadde sittet 12 år i formannskapet og i samme tidsrom vært partiets gruppeleder. På de neste plassene på nominasjonslisten fulgte Helge Elle, Else Berit Sand og Harald Tønnessen.

TOR TJØRNHOM

hadde ingen problemer med å vinne Helldalen Rundt på hjemmebane i Kvinesdal. I fravær av eliteløperne Per Halle og Kjell Botten vant bygdas toppløper 4 km på 13.36, åtte sekunder foran Gunnar Gisnaas fra Oslo. Helldalen Rundt ble arrangert for 12. gang og hadde samlet 170:deltagere.

FARSUND OG

Vanse Skytterlag hadde tatt i bruk den nye 100 meters-banen på Knivsland. I følge Gunstein Penne i baneutvalget ville 300 meters-banen ikke bli klar før om en måned. Åpningen av det nye baneanlegget ville finne sted under samlagsmesterskapet midt i august måned.

DET FØRSTE HUSET

var under reising i det nye boligområdet i Danefjell i Farsund. Opparbeidelsen var blitt sterkt forsinket på grunn av en meget streng vinter. Man forventet stor byggeaktivitet den nærmeste fremtid. Etter ny fremdriftsplan skulle vei, vann og kloakk være ferdig til St. Hans. Totalt skulle det bygges 1,3 km med vei i området.

SVERRE LØVENDAL

scoret tre mål da FIL vant 5-0 over Fløy i serieåpningen i Kjørestad. Også Magne Havaas og Aage Bach kom på scoringslisten i en kamp som ikke var spesielt god spillemessig. Spillet var for oppjaget og det ble for mange lange baller, ifølge lokalavisen.

GUNVALD TOMSTAD

døde tirsdag 13. mai 1970 på Helle i Flekkefjord. Tomstad spilte under krigen en aktiv rolle i motstandsbevegelsen og drev i flere år et nervepirrende dobbeltspill som Gestapos fortrolige og Londons hemmelige agent. Tomstad ble 52 år gammel.

Les hele saken med abonnement